Annons

Annons

Redaktionens favoriter: Svante

ELLE Interiörs redaktion har valt ut sina favoriter bland vårens möbelnyheter, prylar, recept och destinationer för den perfekta sommaren. Nu har turen kommit till Svante Öquist, chefredaktör.

Annons

”På sommaren vill jag mer än någonsin återuppleva barndomsminnen – dofter, känslor, sinnesstämningar och situationer – en riktig nostalgitripp”

Ovan:
Oskuldsfullt …?
Missa inte fotoutställningen Pictures don’t Lie med bilder av fotografen Ruud van Empel. Med digital teknik skapar van Empel bilder som består av en mängd fotografiska fragment. Ett exempel är hans bilder av ”paradiset” befolkat av barn som symboliserar oskuld. Fascinerande, dubbel- tydigt och mycket sevärt! Till och med den 2 juni, på Fotografiska i Stockholm.

Horisontalläge
Pinnsoffan i köket var en central plats hemma i vårt bondkök. Här lutade sig, som hon kallade det, min mamma efter maten och här botade min storebror sin bakfylla på söndagarna … En pinnsoffa de luxe skulle jag vilja kalla Børge Mogensens Tremmesofa, från ca 50 000 kr, Fredericia Furniture.


Supercool romantik
Storblommiga tapeter hade vi inte hemma hos oss – men det var något jag såg på bild i veckotidningen Året Runt som mamma prenumererade på. Det såg oerhört glamoröst ut och var något jag hett önskade mig! Nu behöver jag inte längre drömma! Octavia från Designers Guild på 70 cm bredd kostar 2 320 kr/rulle.

En läsupplevelse
Under vintern och våren försöker jag lyckas med konstycket att ”lägga undan” godbitarna … Godbitar i form av böcker som jag lägger i ”semesterhögen”. Överst i högen ligger nu kärleksromanen Liknelseboken av Per Olov Enquist, Norstedts. Ser fram mot en riktig läsupplevelse!

Svalkande lyx
Tänk om vi hade haft en riktig utedusch istället för att vara hänvisade till vattenslangen! Den här formsköna duschen Pasaia Shower, design Mermelada Estudio, för franska Fermob, ca 6 500 kr, är genial i sin enkelhet – det enda som behövs är ett vattenutkast utomhus.

Nytvättat på flaska
När jag var riktigt liten minns jag att mamma kokade vittvätten ute på gården i en kittel över öppen eld, ja, jag vet – det låter som forntid, och trasmattorna togs ner till sjön för att borstas med såpa. Doften av soltorkad tvätt med tillägg av både gröna och blommiga inslag har Lexington lyckats fånga i Casual Luxury – en blå för herrar och en rosa för damer. Kostar från 445 kr.

DELA (0)
PINNA (0)

Annons
Annons

Annons

Laddar