Annons

Annons

Redaktionens favoriter: Karin

Att välja redaktionens favoriter bland årets inredningsnyheter är lika roligt som svårt. Vi drar igång höstens inredningssäsong med sex högst personliga urval med favoriter. Först ut är Karin Ohlsson-Leijon, redaktionschef.

Annons

”De bästa nyheterna i år är hemtrevliga med en lätt nostalgisk känsla”


Från ovan:

Hyllsystemet Klim är smart och elegant med två höjder på gavlar och två bredder på hyllor, en nutida Stringhylla som kan byggas på i det oändliga, design Christian Göbel, prisexempel höjd 90b cm, bredd 80 cm, 4 760 kr, Blå Station.

Gilla ELLE Decoration på Facebook

Josef Frank ritade tygmönstret Butterfly redan 1943–45 och inspirerades av illustrationerna i böckerna Butterflies of America och Insects of America. Nu finns mönstret tryckt på tunt linnetyg, bredd 130 cm, 1 100 kr/m, Svenskt Tenn.

Det fina allglaset från Iittalas nya servis Sarjaton är både tunt och rustikt på en gång. Allra vackrast tycker jag att det är i den lätt tonade färgen Sand. Glaset som rymmer 34 cl är formgivet av Aleksi Kuokka och reliefdekoren Metsä är gjord av designduon Musuta. Kostar ca 149 kr, Iittala.

Nybakat bröd i ett bageri inspirerade formgivaren Chris Martin till soffan Mega, en riktig läckerbit. Tvåsitsvarianten kostar ca 38 500 kr, Massproductions.

Soffbordet Peggy Leggy av Richard Hutten gör mig glad med sina flaskliknande ben, ca 7 650 kr, David Design.

Rodolfo Dordoni är en designerfavorit sedan länge och hans nya fåtölj Prince är en av årets finaste, med tydliga hänvisningar till klassiker som Saarinens Womb Chair, ca 39 700 kr, Minotti.

DELA (0)
PINNA (0)

Annons
Annons

Annons

Laddar