Annons

Annons

Redaktionens favoriter: Hanna

ELLE Interiörs redaktion har valt ut sina favoriter bland vårens möbelnyheter, prylar, recept och destinationer för den perfekta sommaren. Nu har turen kommit till Hanna Marklund, redaktör.

Annons

”I sommar tänker jag ta mig tid att göra saker långsamt, njuta av nuet och fylla på med ny energi inifrån och ut”?

Ovan:
Smaksättare?
Jag är en storförbrukare av färska örter i mat och dryck så i sommar vill jag bli självförsörjande på bland annat mynta, koriander och persilja. Odlingslåda i svartbetsad furu, 60×40 cm, 299 kr, Granit.

Badbästisar
Sjö, hav eller älv – finns det något bättre än att bada? Jo kanske att med hackande tänder svepa en handduk omkring sig efteråt. Denna våffelvävda variant i lin är lätt, snabbtorkande och blir bara bättre med åren, 70×140 cm, 275 kr, Norrgavel.


Grönt guld
Semestern är ett ypperligt tillfälle att bryta invanda mönster och börja med nya rutiner – som att starta dagen med ett glas egenpressad juice. I boken Juice Power & Detox, 159 kr, Renée Voltaire, finns många inspirerande recept. Här är två snabbfixade favoriter – bara skölj ingredienserna, skär bort yttersta skalet på citrusfrukterna och juica allt.

?Fennel Fuel
1 fänkål
1 broccolistam (spara buketterna till matlagning)
1 gurka
3 cm ingefära
1 lime

Oh My Ginger
2 äpplen
3 cm ingefära
2 citroner

Kraftkälla
Råsaftcentrifugen MES20A0 kan pressa saft ur både frukt och hårda grönsaker, är enkel och säker att använda och förhållandevis smidig att rengöra – helt enkelt lagom mycket maskin för en juicenybörjare som jag. Pris 1 190 kr, Bosch.

Stärkande stunder
Att då och då ta sig tid att stanna upp, rikta full koncentration inåt och kolla läget med sin kropp och sin själ är nog en av de säkraste investeringar man kan göra. Yogamattan Manduka Eko i naturgummi är giftfri, slitstark och ger bra grepp, 695 kr, Yogagrossisten.

Medvetet mode
Sommarens finaste smycke är i mitt tycke Diana Orvings Jämställdhetsband som är en del av Kooperation Utan Gränsers kampanj för att minst hälften av Sveriges bistånd ska gå till kvinnor. Tillverkas för hand av massajkvinnor i Tanzania, diameter 6 cm, pris 100 kr.

DELA (0)
PINNA (0)

Annons
Annons

Annons

Laddar