Annons

Annons

Redaktionens favoriter: Felicia

ELLE Interiörs redaktion har valt ut sina favoriter bland vårens möbelnyheter, prylar, recept och destinationer för den perfekta sommaren. Nu har turen kommit till Felicia Olofsson, redaktionsassistent.

Annons

”Den bästa sommardagen börjar med morgonens trevande strålar och avslutas under den ljusa natthimlen, med solkyssta kinder och i sällskap av någon jag håller kär”

Ovan:
Morgonstund har guld i mun
Dagens viktigaste mål smakar allra bäst på sommarmorgnar och favorityoghurten med hackade valnötter och flytande honung får gärna serveras i vackert och färgglatt porslin. Handmålade skålar från Vietnam, 12 cm diameter, 89 kr/st, Afroart.

Underlag för utflykt
En slurk kaffe på termos, två sittunderlag hoprullade under armen och en dagsutflykt bland kobbar och skär med närmaste skärgårdsbåt får dagen på rätt köl. Loiko laudeliina i linne är egentligen tänkt för bastun men passar lika fint på en klipphäll, 47×50 cm, ca 425 kr/st, Marimekko.


Förfriskande kärl
På eftermiddagen slår jag mig ner i sommarvärmen på bakgården tillsammans med en stor karaff fläderblomssaft. Karaff Linné från Artilleriet, 899 kr.

Egenodlade smaker
Möjligheten att få ha ett eget litet växthus med de kryddväxter jag använder allra mest vore en dröm. En fin nyhet är Socker av Sarah Fager, bredd 45 cm, 149 kr, Ikea.

Koriandersås till grillat
Koriander skulle helt klart få det största utrymmet i mitt växthus, och då speciellt på grund av den här sommarfavoriten.

En kruka koriander
1 liten röd chilifrukt, alternativt några nypor torkad chili för mildare smak
2 vitlöksklyftor
ca 2 msk soja
1–2 msk flytande honung
limesaft

Hacka korianderbladen grovt och blanda med finskuren chili och pressad vitlök. Smaka av med soja och honung och rör om väl. Pressa i saften från en lime och smaka av. Servera gärna såsen i små portionsskålar och doppa vad ni än väljer att grilla – denna underbara sås passar till allt!

Rogivande svalka
Efter en heldag i solen finns det inget härligare än att glida ner mellan svala lakan. Bäddsetet Zigzag från Chhatwal & Jonsson är tillverkat i Indien av ekologisk bomull, 995 kr, Länna Möbler.

DELA (0)
PINNA (0)

Annons
Annons

Annons

Laddar