Annons

Annons

Redaktionens favoriter: Anette


Redaktionens favoriter: AnetteNäst på tur med sina favoriter är vår art director, Anette Uhlén:
”Gracila former, smakfulla färgsättningar, mönsterprakt och funktionalitet segrar i år”

En modern historia
Lisbet Friis har skapat en lyckad kombination av den orientaliska kelimens starka, varma färger och den nordiska trasmattans enkla linjer i sin mattkollektion i ull för Fabula Living. Hortensia är favoriten, 80×240 cm, pris 2 299 kr.
Tänkbar designklassiker
Designern Oliver Schick har gjort den vackert formade taklampan Ronde som påminner om en uppochnedvänd vas. Framställd i aluminium, men den ultramatta lacken lurar ögat och gör att lampan nästan ser ut att vara tillverkad i keramik. Finns i fem fantastiska färgnyanser och i två storlekar, 20 cm och 40 cm i diameter, ca 1 890 kr och 3 150 kr, Gubi.
Geometrisk skönhet
Från matbord till skrivbord. Med sitt estetiskt balanserade formspråk har bordet 70/70 vunnit mitt hjärta. Namnet bygger på att aluminiumramarna har dimensionen 70×70 cm. Bordsskiva i plywood och laminat, 90×225 cm, 11 900 kr, TAF Arkitekter för Muuto.
Made for me?
Årets ”lyft” från gängse förvaringsmöbler är det här plywoodskåpet med tonad insida, Made For Us – ett svenskt hantverk av design-duon How Are You, som tillverkar skåpet på beställning efter ditt eget val av kulör invändigt. Görs i två storlekar, pris 17 000–25 000 kr.
Arbetslyx
Nätt, snyggt och enkelt är skrivbordet Tati av Broberg & Ridderstråle. Stomme i pulver-lackat stål och bordsskiva i mörkbetsad ek. Höjd 72 cm, bredd 110 cm och djup 55 cm, 11 250 kr, med utdragslåda, Asplund.
En förtrollad värld
Klaus, Klaus, vem är väl som du? Mönstergeniet Klaus Haapaniemis briljanta Running Rabbit i en svårslagen färgkombination får mig att direkt vilja ha en autograf! Screentryckt för hand på linne och silke, ca 750 kr.

Annons

Av: Anette Uhlén

DELA (0)
PINNA (0)

Annons
Annons

Annons

Laddar