Annons

Annons

Premiär för Malin Persson i Trädgårdstisdag ikväll!
Trädgårdsmåndag blir Trädgårdstisdag – och dubbelt så långt. ELLE Decorations bloggare Malin Persson är ny programledare tillsammans med John Taylor, Pernilla Månsson Colt och Tareq Taylor. Vi ville veta lite mer!

Annons

Malin-Persson-elle-decoration-foto-linda-alvegren

Foto: Linda Alvegren

Vad är din roll i Trädgårdstisdag?

– Jag kommer att röra om ordentligt i grytan. Jag kommer in med en massa nya idéer och står för de nya bygg- och inredningsinslagen. Uppdraget är att förvandla en skräpig, öde lada till ett skönt sommarhäng!

Gilla ELLE Decoration på Facebook

När och hur började ditt trädgårdsintresse?

– Jag är uppväxt på landet och har alltid älskat att vistas i naturen. Mitt intresse för trädgård började för tio år sedan i Italien. Där odlade jag en massa spännande, exotiska växter och hade alltifrån mandarin- och citronträd till palmer och bougainvillea. När vi flyttade till Sverige gällde det att tänka om. Vad klarar sig under den långa kalla vintern? Övervintrar inte rosmarinen?

Du är stylist – vad är skillnaden mellan att inreda inne och ute?

– Den största utmaningen med en trädgård är att ha tålamod. Jag gillar när det går undan och inne ser man snabba resultat – i trädgården är det tvärtom! Samtidigt älskar jag att det är omöjligt att stressa, här är det naturens gilla gång som gäller. Trädgård och inredning går hand i hand, jag älskar att sudda ut gränsen mellan inne och ute och att använda typiska ”innemöbler” ute och tvärtom.

Vad är sommarplanerna för din egen trädgård i Malmö?

– Vi får se hur mycket tid jag kommer att ha, men listan är lång … Jag vill mura upp en öppen spis, sätta upp ett granslånstaket, plantera en syrenberså, odla grönsaker och en massa vackra blommor som jag inte vet namnet på, bygga en dagbädd för två och såklart försöka njuta så mycket som möjligt!

Trädgårdstisdag har premiär ikväll kl 20–21 i SVT1.

Malin-persson-premiar-i-tradgardstisdag-med-John-Taylor,-Pernilla-Mansson-Colt-och-Tareq-Taylor

Malin med kollegorna John Taylor, Pernilla Månsson Colt och Tareq Taylor.

Malins bästa tips för nybörjare:

1. Fundera på vad du vill göra med din trädgård. Ska det vara en lekplats för barnen, en köksträdgård eller ett blomsterhav?

2. Det är svårt att förena alla önskningar, så begränsa dig – åtminstone till en början.

3. Tänk igenom vilka olika funktioner du behöver – sittområden, lekytor, blomsterrabatter – innan du börjar arbeta.

4. Var inte rädd för att ta hjälp och fråga experter. Det tar lite tid att skapa sin egen lustgård, så börja långsamt!

Följ Malins blogg här!

DELA (1)
PINNA (0)

Annons
Annons

Annons

Laddar