Annons

Annons

Premiär för nya tv-programmet ”Det sitter i väggarna”
Intresset för byggnadsvård är större än någonsin, liksom intresset för historia och inredning. I det nya programmet Det sitter i väggarna kombineras de tre på ett fascinerande sätt.

Annons

svt_detsitterivaggarna

Historikern Christopher O’Regan och byggnadsantikvarien Erika Åberg i SVT:s Det sitter i väggarna. (Foto Janne Danielsson/SVT)

Egentligen säger titeln Det sitter i väggarna allt om programmet – det handlar både om det handfasta i att ta hand om ett gammalt hus och att få veta mer om vilka som har bott i huset tidigare. I sex program får vi besöka lika många hus tillsammans med byggnadsantikvarien Erika Åberg och historikern Christopher O’Regan.

Erika Åberg vägleder husägarna i hur man kan renovera med respekt för historien. I kvällens avsnitt hjälper hon Tobias Håkansson och Amanda Thalamus att sätta upp ett nytt innertak av papp i deras gård i Runsten på Öland. Christopher O’Regan djupdyker i arkiven och hittar både bilder och rättegångsprotokollkopplade till gården. Dessutom får de till slut veta vem som faktiskt byggde deras hus en gång i tiden.

Det sitter i väggarna SVT 1, 9 november, kl 20.00.

Av Karin Ohlsson-Leijon

Du kanske också gillar:

DELA (24)
PINNA (0)

Annons
Annons

Annons

Laddar