Annons

Annons

På resa: packa smart med 5 coola resenyheter!
utblick

Ska du fira nyår utomlands? Här är 5 coola nyheter att ha med på resan!

0002s_0006_plattan_cobalt_2

Lättpackad lyssning

Hörlurarna Plattan viks enkelt ihop till en knytnäves storlek för att gå ner i en liten väska eller stor ficka. Här i nya färgen Mulberry, 599 kr, Urbanears.

Annons

Fred-and-Matt

Torrskodd på väg

Grundarna av det svenska varumärket Fred & Matt ledsnade på att traditionella galoscher å ena sidan inte andas och å andra sidan släpper in grus som repar skorna. Deras lösning är ett skoskydd tillverkat i ett material som både är vattentätt och andas och som täcker hela skon, i design av Barbro Berlin. Finns i tre färger, går att tvätta i maskin och kostar 1 695 kr.

lepliage_eclipse_01-2

Konstnärligt ressällskap

Den New Yorkbaserade film- och bildkonstnären Sarah Morris använder sig av grafiska former, ofta lånade från arkitekturen, för att kommentera urbana och sociala frågor i färgstarka, abstrakta kompositioner. I samband med 20-årsjubileet av den klassiska väskan Le Pliage har modeföretaget Longchamp bett henne sätta sin prägel på en begränsad jubileumsupplaga.

LePliagePalette

Tillsammans med företagets chefsdesigner Sophie Delafontaine har Sarah Morris tagit fram två kollektioner, den monokroma Le Pliage Palette och Le Pliage Eclipse. Den senare grundar sig på hennes karaktäristiska cirkelformer vilka i sin tur refererar till solens och månens faser.

Le Pliage by Sarah Morris finns i butik från november, kommer i två storlekar och kostar från 800 kr.modesty-blaise-suitcase-vaska

Utropstecken

Resväska Modesty Blaise 55 kommer inte bort på bagagebandet. Volym 35 l, 1 299 kr, Epic Travel Gear.

musteatnyc

Krogkoll i New York

Att leta rätt på några bra restauranger i en stad går snabbt med hjälp av telefonen eller en dator. Men att ta reda på var man får den godaste hamburgaren eller vilket kock som serverar den allra bästa caesarsalladen är inte lika enkelt. Därför har matentusiasten Luc Hoornaert och fotografen Kris Vlegels ätit sig igenom ett ofantligt antal krogar i New York, ärevördiga klassiker såväl som heta nykomlingar, och dokumenterat sina favoriträtter, människorna bakom och deras kärlek till matlagningen.

Luc Hoornaert och Kris Vlegels: Must Eat NYC, An Eclectic Selection of Culinary Locations, utgiven av förlaget Lannoo, 198 kr.

DELA (0)
PINNA (0)

Annons
Annons

Annons

Laddar