Annons

Annons

Orörda Hemnet-pärlan får alla att häpnaDet är lätt att tro att dagens upptrissade bostadsmarknad är tömd på orörda pärlor. Men så dyker det plötsligt upp ett objekt som inte liknar någonting annat. Kika bara in i den här drömmiga paradvåningen!


Att titta på bilderna från den här makalösa hörnlägenheten är som att kliva rakt in i en roman om en svunnen tid. Du kan nästan ana närvaron av den eller de personer som bodde där under paradvåningens glansdagar och det går inte att låta bli att undra vilka de var och vilket liv de levde.
– Det är ett orört och väl bevarat stycke historia, säger mäklaren Wilhelmina Bonde Alfvén som förmedlar lägenheten.
– Historien bakom försäljningen var att jag hade ett uppdrag åt en köpare för flera år sedan att hitta en våning i just det här huset så jag skickade ut ett fint brev. Flera år senare ringde denna säljare och nämnde att de fått utskicket och var redo att sälja….
I utropspriset på nästan 15,5 miljoner kronor ingår – förutom en mängd välbevarade originaldetaljer från byggåret 1889 och 164 kvadratmeter fördelade på 6 rum och kök – Stockholms kanske mäktigaste utsikt över Riddarfjärden.

Annons
Gilla ELLE Decoration på Facebook

Foto: Hannes Söderlund för Alexander White

timmermansgatan_dorrtimmermansgatan_hall_bokhyllatimmermansgatan_dorr_kakelugntimmermansgatan_taktimmermansgatan_kakelgn_fonstertimmermansgatan_kok  timmermansgatan_ugn_spistimmermansgatan_utsikt

Vill du se fler bilder från lägenheten? Klicka här!

Du kanske också gillar:

DELA (511)
PINNA (0)

Annons
Annons

Annons

Laddar