Annons

Annons

Nyhet: För en modern nomad
Åke Axelsson Nomad stolar och bord
Sedan 1960-talet har designer Åke Axelsson levt med idén till möbelkollektionen Nomad: att skapa resurssnåla och enkla hantverksprodukter som säljs direkt till kund. Först nu – 40 år senare – har drömmen blivit verklighet i samarbete med Snickeriet i Stockholm. På den den nya webbshoppen säljs kollektionen som består av tre pallar, fyra bord, en stol, en karmstol och en fotpall, alla tillverkade i trä med klädsel i kanvas av Helena Engström.

Annons

Åke Axelsson pallar
De tåliga möblerna skickas på posten och sätts ihop hemma av kunden. Ungefär fem minuter tar det för dotterdottern Svea att montera en stol när vi besöker den legendariska inredningsdesignern i hans kombinerade hem och verkstad.
– Det ska inte betraktas som en exklusiv hantverkskollektion utan som ett brukshantverk, säger Åke Axelsson.
Resultatet är en lika enkel som miljövänlig kollektion som lätt flyttas från land till land. Möbler för en sann nomad, helt enkelt.

Åke-Axelsson
Åke Axelsson själv, på pallen Picknick, en enkel träkonstruktion där människans egna ben kompletterar pallen. Perfekt på skogsutflykten! I webbshoppen finns även stolen Wood – belönad med ELLE Interiörs designpris 2011 – samt fåtöljen Ferdinand att köpa.

Foto Gustav Thörnqvist och Katarina Matsson

DELA (0)
PINNA (0)

Annons
Annons

Annons

Laddar