Annons

Annons

Nu lanseras nya silverbestick från Gense – döpta efter prinsessan LeonoreKungafamiljen växer som vi alla vet och i takt med det utökas regelbundet Genses Kungasilver med bestick. Senaste tillskottet heter Leonore och är liksom dess närmsta föregångare Estelle formgivet av Erika Lagerbielke.


Kungabarnen Victoria, Madeleine och Carl Philip har sedan länge sina egna silverbestick formgivna av Jerker Wessfeldt för Gense. När de tre syskonen nu i sin tur får telningar är det de förstfödda som namnger nya bestick. 2014 kom silverbesticket Estelle som kaffesked, mockasked och tårtspade.

Annons

Nu lanseras prinsessan Leonores silverbestick i form av kaffesked, dessertsked och tårtspade. Mångsidiga formgivaren Erika Lagerbielke har designat både Leonore och Estelle.

Gilla ELLE Decoration på Facebook

kungligt_bestick_Leonore_Erika_Lagerbielke_Gense_prinsessa

– Det är extra roligt att formge saker man håller handen. Det blir en speciell relation till fina saker man tar i sin hand, säger Erika Lagerbielke.

Bestick ställer också speciella krav på formgivningen. Ytan och storleken ska kännas rätt i munnen. En sked ska vara lagom djup för att fånga upp tårtan eller vad den framför allt är tänkt att användas till. Balansen måste bli rätt och ett bestick ska kännas skönt i händer av olika storlek.

När Erika Lagerbielke letade efter rätt koncept att arbeta efter sökte hon inspiration i någon typ av berättelse. Startpunkten för Leonores bestick blev den lilla prinsessans kosmopolitiska start i livet.

– Jag ville förmedla en urban känsla, förklarar formgivaren och visar den stilrena och enkla skeden som hon tycker för tankarna till en rätvinklig, modern stad. Skaftet är rakt med en elegant kurva och en droppformad förtjockning längst ut på skaftet. Den ger tyngd och balans såväl visuellt som när skeden hålls i handen.

Självklart ska också ett äkta prinsessbestick prydas av en krona och det är gemensamt för alla silverbestick i serien Kungasilver från Gense. På skeden Leonore sitter kronan på baksidan, där den traditionella ”råttsvansen” satt på äldre tiders sammanlödda skedar. Leonores krona är rejält tilltagen.

– Den är enkel, som en barnkammarteckning och eftersom kronan är lätt och luftig kunde jag göra den stor.

Silverbesticket Leonore tillverkas i tre delar – kaffesked, tårtsked och tårtspade.

– Tårtspadens krona sitter på ovansidan så att det blir extra fint för den man bjuder, säger Erika Lagerbielke.

 

Leonores föregångare ur serien Kungasilver: Estelles kaffesked i silver. Foto: Gense

Victorias kaffesked. Foto: Gense

Madeleines bakelsegaffel i Kungasilverserien. Foto: Gense

 

Tårtspade i modellen Carl Philip i Genses Kungasilverserie.

DELA (13)
PINNA (0)

Annons
Annons

Annons

Laddar