Annons

Annons

Klä om din Ikea-soffa i Lacroix
”Vem skulle inte älska den här soffan?!?” I en exklusiv intervju med svenska ELLE Decoration berättar designhusets chefsdesigner om samarbetet med svenska Bemz.

lacroixbemz4_webb

Bemz – som designar sofföverdrag till Ikeamöbler – gör nu en exklusiv kollektion tillsammans med världsberömda designhuset Christian Lacroix. Det är första gången någonsin som Christian Lacroix gör ett designsamarbete med ett svenskt företag.

Annons

– Jag gillade möjligheten att få skapa en komposition med ett tyg ur Christian Lacroix på en Ikea-soffa. Bemz idé är lysande!, säger Sacha Walckhoff, chefsdesigner på Christian Lacroix, till ELLE Decoration.

– På Lacroix försöker vi uttrycka skönhet och livsglädje, det franska ”joie de vivre”, genom våra mode- och lifestylekollektioner. Att dela det med Bemz och Ikeas kunder är verkligen glädje och en spännande erfarenhet för ett modehus som vårt med vår rika haute couture-historia.

lacroixbemz3_webb

Christian Lacroix introducerar sitt tyg Jardin Exo’chic Mediterranée i Bemz Limited Edition Designer-Curated Collection, en jubileumskollektion som tagits fram som en del av Bemz tioårsjubileum.

– Tyget  är en del av Christian Lacroix Maisons kollektion ”Belles Rives” som hämtar inspiration från den vackra franska Rivieran och Montecarlos botaniska trädgårdar, säger Sacha Walckhoff.

Mönstret – som kan beskrivas som en exotisk digitaltryckt palmskog i vackra blå färger – är både grafiskt och lyxigt och  kommer att finnas tillgängligt för alla Bemz produkter från den 17 September 2015 på Bemz.com.

Det är ju ett ganska iögonfallande mönster. Vem tror du skulle vilja ha en sådan soffa hemma hos sig? 

– Jag tror att detta är ett mönster som många gillar, den utstrålar hav och sol. Och vem skulle inte älska det?!?

lacroixbemz1_webb

lacroixbemz2_webb

 

Av Sara Ångström Burling

DELA (50)
PINNA (0)

Annons
Annons

Annons

Laddar