Annons

Annons

Nu blir det ännu mer design på Designtorget
Mer design från oetablerade formgivare och på sikt ett närmare samarbete för att få nya produkter i produktion. Det är målet för Designtorget som lanserar ett nytt butikskoncept och öppnar nya butiker i höst.

Annons

Idag nyöppnade den första Designtorgetbutiken på samma plats där allting började för 22 år sedan, i Kulturhuset vid Sergels torg i Stockholm. Nypremiären är en del av en satsning som bland annat innebär nya butiker i Malmö, Uppsala och på Arlanda, nytt butikskoncept och ny logotyp, men framförallt ett nytt fokus på formgivarna. Sortimentet består liksom tidigare av en blandning av trendiga storsäljare och produkter från oetablerade formgivare. Det är de senare som Designtorget vill lyfta fram, på sätt och vis en återgång tillursprunget.

Gilla ELLE Decoration på Facebook

Mycket har hänt på den svenska inredningsmarknaden sedan den första Designtorgetbutiken öppnade. Sociala medier har gjort det lättare att nå ut, men det har inte blivit lättare att få den ekonomiska ekvationen att gå ihop. I det sammanhanget, berättar vd Pål Kårfalk, kan Designtorget ta en mer aktiv roll.

– Vi är intresserade av samarbeten där vi, tillsammans med formgivaren, kan titta på sådant som produktion och förpackning.

Av Anders Bergmark

designtorget-1

designtorget-2

designtorget-3

DELA (32)
PINNA (0)

Annons
Annons

Annons

Laddar