Annons

Annons

Naturnära retro i sportstugan vid sjönPå en liten ö, mitt i en källsjö i skogen, har Hanna och Jacob Bruce sin tillflyktsort. Här varvar de ner och andas – och lever enkelt stugliv, utan el och rinnande vatten.


Det är inte alla som har sommarstugan åtta kilometer från hemmet, men Hanna och Jacob Bruce bestämde sig för att köpa Hannas farmors och farfars sportstuga på ön i den lilla sjön i grannbyn.
– De byggde den på 1960-talet och jag tillbringade härliga sommardagar här när jag var barn, berättar Hanna.

Annons

Av Cia Wedin
Foto Anna Kern

skogsliv_vid_kallsjon_Foto_Anna_Kern

Jacobs morfar hade också stuga vid sjön, dit Jacob gärna cyklade från hembyn Rengsjö.
De båda lärde känna varandra under sommarloven, och när de var 15 blev det kärlek och sedemera giftermål och familj.

Gilla ELLE Decoration på Facebook

brygga_gardin_Foto_Anna_Kern
Sedan tolv år driver Jacob och Hanna Växbo Lin. De har arbetat hårt med att modernisera produktionen och förbereda internationell lansering. Parallellt har de renoverat 1700-talstorpet Målars till originalskick, och även byggt ut. För ett par år sedan kände de att liv och jobb flöt samman utan möjlighet till avkoppling. Då fick de chansen att överta stugan som inte krävde någon ombyggnad eller större renovering. Dessutom på tio minuters avstånd hemifrån.

bastu_exterios_Foto_Anna_Kern
– Stugan är liten men fint hållen, vi har bara målat väggarna vita och slipat golvet. Fasaden har blivit svart och vi har byggt ny brygga och altan.
Det enda större projektet är bastun som Jacob och hans vän, snickaren Anders, byggde förra sommaren. Ett överblivet skyltfönster från Hemköp i Mora fick bli panoramafönster i bastun.

vardagsrum_livingroom_retro_Foto_Anna_Kern
Det mesta av originalinredningen har fått vara kvar, kompletterat med en dagbädd av Børge Mogensen som nattetid blir säng.
– Vi har försökt bevara den enkla, anspråkslösa sommarkänslan. Köper vi något så ser vi till att det passar till det gamla.

kok_kitchen_retro_Foto_Anna_Kern
Den största poängen med stugan är att den ligger så nära hemmet och fabriken.
– Vi tävlar båda i swimrun, där man varvar löpning med att simma, så det är perfekt att lägga löpträningen till och från jobbet, eller hem.

diskstation_Foto_Anna_Kern
Hur går det då att bo med tre barn och katt på en ö utan vatten och el?
– Det är en källsjö, och en bit bort bubblar källflödet upp ur sjöns botten. Där har man sedan århundraden hämtat vatten, säger Jacob. Vi ror ut och fyller våra plastdunkar.

oppen_spis_vardagsrum_livingroom_retro_Foto_Anna_Kern
Den öppna spisen förser huset med värme, och gasolkök och grill används för matlagningen.
– Vi älskar att komma ut hit till ön, där allt man ser är vatten och skog.
När barnen lagt sig lyfter Hanna och Jacob fram de gamla sköna Bruno Mathsson-fåtöljerna till fönstret, lägger upp fötterna på dagbädden och vilar i stillheten.
– Häromkvällen hörde vi storlommen och sjön låg alldeles spegelblank. Då är det svårt att förstå att vi är bara några kilometer hemifrån och allt det där man alltid tycker att man måste.

Se alla bilder från hemmet och läs allt om inredningen i bildspelet nedan!

11
Visa bildspel

/
...
Visa mer

DELA (50)
PINNA (7)

Annons
Annons

Annons

Laddar