Annons

Annons

Naturnära och industriellt i Madrid – med en enastående arbetsplats


Naturnära och industriellt i Madrid – med en enastående arbetsplats

I Melinas och Davids hem 
i Madrid ryms både djungel och 
en komplett läderverkstad. Här lever de alla dygnets timmar nära det som de älskar allra mest.


Hemma hos Melina och David möts liv och arbete. Deras hem i en kärleksfullt renoverad industrilokal rymmer en läderverkstad varifrån de driver sitt gemensamma företag. I det kombinerade hemmet och studion ägnar de sig åt att endast göra det de gillar mest.

Annons

Av: Marzia Nicolini
Foto: Helenio Barbetta/Livinginside

– Vi älskar att göra saker i sakta mak, att fullända och använda traditionella hantverksmetoder, förklarar Melina som studerat arkitektur och fick upp ögonen för och började uppskatta läder som material när hon bodde i Mexiko.

Gilla ELLE Decoration på Facebook

– Att göra en väska är lite som att rita ett hus: du måste skapa ett tredimensionellt objekt där proportioner, struktur och material endast fungerar ihop om de finner perfekt balans tillsammans.

Melinas och Davids egen kärlekshistoria ter sig lite som en romantisk film: Hon, en begåvad arkitekt som tröttnade på att arbeta i ett stort företag. Han, en före detta jurist som bestämde sig för att i stället reparera cyklar.

De två träffades i Madrid, och blev kära i ett sammanhang som inkluderade en cykel som skulle fixas … Snart bestämde de sig för att öppna en verkstad ihop, med målet att skapa fantastiska läderprodukter.

För att spara på slantarna, inte minst på grund av de höga kostnaderna på kvalitetsläder, blev lösningen en kombinerad bostad och verkstad.

Nu bor de på tredje våningen i ett hus från 1800–talet mitt i Madrids livliga Barrio de las Letras, stadsdelen som har fått sitt namn efter alla de litterära genier som levt här, bland dem Miguel de Cervantes.

Lägenheten var inte alls i gott skick när Melina och David fann den men de föll ändå för den.

– Vi fascinerades av vissa detaljer, som de stora industrifönstren och den bohemiska, dekadenta atmosfären vi nästan kände att vi kunde ta på här, berättar Melina.

Med respekt för originalkonstruktionen har de sedan skapat ett superfunktionellt utrymme som blivit extra lyckat tack vare den höga takhöjden och ljuset som flödar in från de stora fönstren.

Färgskalan är inspirerad av naturen och växter bildar små täta skogar här och var i bostadsdelen.

– Jag älskar att ta hand om dem, de påminner mig om naturen i Mexiko och skänker extra liv till vårt innerstadsliv, säger Melina.

Även deras hund verkar uppskatta grönskan eftersom han förnöjt går runt och sniffar och ibland gömmer sig bland växterna. Hos Melina och David flyter livet på i sakta takt men i ett jämnt flöde mellan arbete, beställningar, leveranser.

Upptagna händer och förklädena (självklart av skinn) är på. De har tagit sig tid att leta vintageföremål till inredningen. Mycket kommer från loppmarknader eller är köpta på resor, liksom det råa träbordet och bänkarna som hittades i Normandie.

En del har också specialbeställts, som soffan i vardagsrumsdelen och en del praktiska men estetiska detaljer. Originalparketten har renoverats och väggarna har fått målade träpaneler i matt finish. David och Melina tar sig också tid att njuta av livet runtomkring och utanför.

– Vi tar gärna en paus, en promenad och en kaffe. Då får vi ta del av allt det livliga och kreativa som pågår i våra kvarter. Men det bästa är solnedgångarna: från våra fönster har vi en spektakulär utsikt över Madrid och jag kan stå i timmar och titta på hägrarna och storkarna som flyger mot Afrika, berättar Melina.

Se alla bilder och läs allt om inredningen i bildspelet nedan!

5
Visa bildspel

/
...
Visa mer

DELA (0)
PINNA (14)

Annons
Annons

Annons

Laddar