Annons

Annons

Inspiration: Möt våren med ekovänliga nyheter
dECOration
God design sätter även miljön i fokus. Låt oss inspirera och guida dig i vårens mest ekovänliga nyheter – som trätofflor, miljövänliga affischer och det lokala möbelföretaget Mavis.

Nytt familjeföretag sätter miljön på väggen
Monkey_mood_Hr

Annons

 

När Karl-Johan Svanström och flickvännen Aisa Sverin fick sitt första barn föddes även idén till designstudion Walnut & Walrus. Nu levererar det lilla familjeföretaget, där även Karl-Johans bror Filip Svanström ingår, lekfulla affischer som passar lika bra för stora som små. Att hela tiden leta efter de bästa miljövalen var en självklarhet från start och affischerna trycks i Sverige på ett av de mest miljövänliga papper som finns. Härnäst väntar barnböcker och andra barnprodukter. Poster Monkey, 50×70 cm, 299 kr, Walnut & Walrus.

Gilla ELLE Decoration på Facebook

Tre x tofflor

Miljövänliga skor Växbo Lin blå1

Snart är det dags att skippa strumporna och ta fram sommarens enkla och bekväma skor. Här är tre tofflor som även låter dig gå med gott samvete!

1. Växbo Lins skor av gummisula, läder och tyget Rutig Strandråg tillverkas lokalt och är designade av Ingela Berntsson, 795 kr.

tofflor

2. Norrgavel har hållbarhet i sitt DNA. I vår kommer deras vegetabiliskt garvade träsko, som tillverkas i samarbete med Calous, i en svart, lite högre damvariant, 1 095 kr.

Swedish-hasbeens-Miljovonliga-skor_Flora_oldpink_sky_high

3. Sedan starten har Swedish Hasbeens både hållit miljön nära hjärtat och utvecklat den klassiska träskon. Den sockersöta modellen Flora, 1 895 kr, är ny för i år.

 

Två sekunder i vinkel

TILT_Skrivbord_öppen

Möbelföretaget Mavis har fått en nytändning på senare år och lanserat flera nya produktserier. Med basen i Småland har de som mål att lämna ett så litet avtryck som möjligt på miljön. En av vårens nyheter är Jesper Ståhls kollektion Tilt, vars formspråk kännetecknas av en vinkel på 6 grader medurs – eller två sekunder av en minut på en urtavla. Vitlackat skrivbord med asktopp Tilt Desk, 9 995 kr, Mavis.

DELA (7)
PINNA (0)

Annons
Annons

Annons

Laddar