Annons

Annons

Modernt drömboende i sjuttiotalsvillanDet var utsikten som lockade Camilla Gullits och Nikolaj Rahbek Ernst att flytta till 70-talsvillan invid vattnet. Med känsla för husets ursprung har de skapat en rymlig familjevilla med plats även för Camillas designstudio.


De stora fönstren och utsikten tar nästan andan ur en. Huset som ligger i ett naturskönt område med utsikt mot Sjælsø på Nordsjälland är ritat av en okänd arkitekt, men linjerna för tankarna till det kända konstmuseet Louisiana.

Annons

Av: Lene Ostenfeldt
Foto: Lars Ranek/Living Inside

Camilla Gullits och Nikolaj Rahbek Ernst förälskade sig i huset för nio år sedan och har med få men effektiva förändringar och respekt för originalarkitekturen förvandlat en 130 kvadratmeter stor 1970-talsvilla till en modern och personlig drömbostad på 230 kvadratmeter med plats för både familjeliv och designstudio.

Camilla Gullits är kvinnan bakom livsstilsvarumärket Care by me och designar kuddar, plädar, sänglinne och tröjor i ull, kashmir och ekologisk bomull som tillverkas av kvinnor i Nepal och Indien som en del i ett socialt projekt. Nikolaj Rahbek Ernst är arkitekt och driver tillsammans med en partner kontoret Ernst + Kindt-Larsen Arkitekter.

– Vi bodde i en gammal villa i Holte förut, berättar Camilla Gullits. Men vi föll pladask för den storslagna utsikten här. Huset var dock i minsta laget för en familj på fem personer så vi ville redan från början utöka boytan och öppna huset mot utsikten.

Planen var att skapa ett hus där alla rum utnyttjades till fullo och där det naturliga dagsljuset blev en del av upplevelsen av arkitekturen – helt i samklang med den vidunderliga naturen runt omkring. Och dagsljuset flödar verkligen in när man kommer in i entrén som har trappor som leder både upp och ner.

En trappa upp ligger ”livsvåningen”, som Camilla och Nikolaj kallar den, där vardagsrum och kök flyter samman till ett stort allrum med utgång till balkongen i söderläge. Det är här vardagslivet levs i familjen som har tre stora barn: ett par 17-åriga tvillingar och en 22-åring som har flyttat hemifrån. När vänner och familj är samlade krävs plats och flexibilitet.
Mellanplanet rymmer hall, sovrum, två badrum, tvättstuga och arbetsrum. Nedervåningen i suterräng var tidigare källare, men rymmer nu ett stort allrum med utgång direkt mot havet och två barnrum.

– Vi är så nöjda över att ha öppnat huset mot söder. I synnerhet i min studio där jag har dörrar som kan öppnas helt och hållet och upphäva gränsen mellan inne och ute, säger Camilla.

Även sovrum och badrum har ändrat karaktär. Nikolaj ritade en glasad tillbyggnad på knappt en meter till sovrummet och fick på så sätt in ljuset i ett rum som tidigare kändes mörkt och slutet. Från sovrummet kommer man direkt till badrummet genom en glasdörr. Sängen placerades i själva tillbyggnaden och huvudänden är nu helt omsluten av fönster med fri utsikt mot stjärnorna på natten.
– Det är som att ligga och sova i ett tält när regnet slår mot rutan.

Se alla bilder och läs allt om inredningen i bildspelet nedan!

5
Visa bildspel

/
...
Visa mer

Du kanske också gillar:

DELA (0)
PINNA (0)

Annons
Annons

Annons

Laddar