Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024Se Min LookTrendiga vårskorELLE-galanRöda mattan

& Other Stories nya Savoir-kollektion osar vår och glädje

08 feb, 2024 
Other stories savoir-kollektion 2024.
Vår i sikte och en underbar Savoir-kollektion signerad & Other stories finns nu i butik! ELLE har träffat designern Frida Billegren som avslöjar stil-hacks och tar oss genom kollektionen.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
ELLE gift guide #2 - Present till alla hjärtans dagBrand logo
ELLE gift guide #2 - Present till alla hjärtans dag

En ny exklusiv Savoir-kollektion signerad svenska & Other stories är äntligen här – och den osar av vårkänslor, glädje och färg! Redan i höstas fick ELLE spana in den nylanserade kollektionen på plats i märkets inspirerande ateljé i Stockholm tillsammans med Frida Billegren som är konceptdesigner på & Other stories. Var kommer inspirationen ifrån? Hur går designprocessen till? Vilket plagg är favoriten? Och hur stylar man egentligen pasteller? Allt och lite till fick vi reda på efter en pratstund med Frida. Skrolla för att inspireras och se hela kollektionen som går att shoppa från och med 8 februari.

Annons

Se hela kollektionen och shoppa här (reklamlänk)

Frida Billegren designer Other stories savoir.
Foto: Other stories

ELLE möter designern bakom & Other stories Savoir-kollektion SS24

Berätta om inspirationen, och hur det speglas i kollektionen!

– Designprocessen startade kring en känsla, jag ville skapa en kollektion som kunde sprida lite hopp och glädje! För mig, om jag känner mig lite orolig eller vilsen, vill jag alltid blicka upp mot en vacker himmel. Ni vet, när himlen är sådär magisk med rosa fluffiga moln, likt fluffig sockervadd. Och man blir som helt salig och en känsla av lugn bara sprider sig genom hela kroppen. Precis den känslan ville jag förmedla i denna kollektion. Så jag började med att fråga en vän till mig, Helena Malm som är konstnär, om hon kunde måla en tavla. En tavla skapad från mina ord, min fantasi av just den magiska himmel. Och det gjorde hon! Så på så sätt kom The cloud dress till – och resten av kollektionen fick följa i samma spår.

Annons

Se mer av klänningen The cloud dress här! (reklamlänk)

other stories Savoir-kollektion 2024 klanning med moln.
Foto: Other stories
troja other stories savoir med moln.
Foto: Other stories
Annons

Kollektionen är en underbar färgexplosion, hur tänkte du när du bestämde färgpaletten?

– Åh! Jag ville att kollektionen skulle genomsyra i en vacker och drömsk färgskala, men ha fokus på ljusa toner av pastell. Jag ville också få in en liten oväntad twist, det fick bli genom den pigga gula tonen på bara ett plagg och den lite svagt neongröna som även plockas upp. Paletten är väldigt inspirerad av min egna trädgård faktiskt. En färgskala inspirerad av blommor och naturen när den är som vackrast!

jag älskar konstraster, så vissa plagg är edgy och ger en cool balans till det sockersöta.

Frida Billegren

Berätta om materialvalen och silhuetterna!

– Kollektionens materialval fick också spegla min inspiration. Väldigt skira och vackra, lätta som luft med mycket transparens och reflektion. Men jag älskar också att jobba med konstraster så en del av kollektionen består av denim-plagg som ger en mer ”edgy” och cool balans till allt det sockersöta. Samma när det kommer till silhuetterna som är enkla och minimalistiska, men alla med en kontrasterande twist. Denim-plaggen är designade med mycket volym och en touch av 80-tal där rejäl volym plockas fram i axlarna, en markerande hög midja och en rundad silhuett av armar och ben. Inte att förglömma det draperade där jag tillsammans med mitt fantastiska team utmanade materialet med en feminin drapering, fast i denim – här var det mönsterkonstruktion på hög nivå!

Annons
designprocess other stories savoir
Foto: Other stories

Vad har varit mest utmanande när du designat vårens Savoir-kollektion?

– Mest utmanande var nog att få till placeringen av konstverket (målningen) på klänningen. Hur tavlan skulle mötas i sidosömmen till exempel, det var mycket fram och tillbaka gällande det. Jag fick slita mitt hår så många gånger, haha! Som tur är har jag ett grymt team som kunde hjälpa till med sin expertis.

Och roligast?

Annons

– För mig är den första designprocessen alltid roligast. När man sitter helt själv med sina tankar och bygger upp sin fantasi i form av inspirationsbilder och skisser. Att få rita de första modeillustrationerna, ett "first draft" så att säga. Det är alltid lika roligt, även fast det tillslut alltid är något som förändras under processens gång.

Vilket är ditt personliga favoritplagg, och hur stylar du det?

– Mina personliga favoriter ur kollektionen är all denim!! Byxan, kjolen, överdelen med one-shoulder och jackan! Och tresure-klänningarna. The cloud dress, den med den målade tavlan. Och så The sky dress, den stora fluffiga blå! Och så skorna såklart. Den vackra krämvita sandaletten med den skulpturala blomman till klack. Vi försökte designa klacken och få den att likna en skulptur av vit lera. Det var mycket fram och tillbaka med den blev otroligt fin till sist. Okej gah, jag älskar allt!

Annons
Other stories jeans look.
Foto: Other stories
sko savoir other stories
Foto: Other stories
Annons

Om man inte brukar bära så mycket färg men önskar anamma mer färg och pasteller till våren, vad är ditt bästa stylingtips?

– Våga bära färg med färg! Undvik att matcha pastellerna med svart då det lätt blir för hårt, även om det kanske kan kännas som det mest naturliga. Ett annat tips är att använda en neutral av denim. Blått som i kollektionen eller grått tvättad denim kan också vara fint i övergången mot mer vår och värme. Jag tycker personligen det är så vackert med ett par klassiska blåjeans mot det skira, ljusa färgerna!

Savoir-kollektionen lanseras idag den 8 februari och finns tillgänglig online hos & other stories och i utvalda butiker.

Utvalda favoriter: & Other stories savoir-kollektion 2024

Lavedellila klänning

Other stories Savoir

Finstickad klänning med vackert klockat fall i lavendellila pastell. Klänningen har fina asymmetriska detaljer och dekorativa paneler. Ps, denna klänning finns även i vitt.

Finstickad klänning
KÖP OCH SE MER HÄR.ReklamlänkKlicka ovan för att se fler färger!
Annons

Himmelsblå puffklänning

Other stories Savoir

Drömlik himmelsblå klänning (the sky dress) i kort modell med voluminös, boxig silhuett och nätta axelband. En perfekt klänning till sommarens bröllop!

Himmelsblå klänning
KÖP OCH SE MER HÄR.ReklamlänkKlicka ovan för att se mer!

Skor med blomdetalj

Other stories Savoir

Stilsäker vit sandalett med hög klack dekorerad med en stor blomma. Klackskon har nätta band och öppen tå!

Lädermules med blomdetalj
KÖP OCH SE MER HÄR.ReklamlänkKlicka ovan för att se mer!
Annons

Midiklänning med tryck

Other stories Savoir

Kollektionens it-plagg "the cloud dress" är en given favorit. Den enkla klänningen är smyckad med en vacker himmelsblå målning.

Klänningen "the cloud dress"
KÖP OCH SE MER HÄR.ReklamlänkKlicka ovan för att se mer!

Jeansjacka

Other stories Savoir

Jeansjacka i ljus denim med krage och dekorativa detaljer som oregelbundna knappar och voluminösa ärmar. Matchande jeans och en one-shoulder blus finns också i kollektionen.

Jeansjacka
KÖP OCH SE MER HÄR.ReklamlänkKlicka ovan för att se fler plagg!
Annons

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons