Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024Se Min LookTrendiga vårskorELLE-galanRöda mattan

Leopardmönstrat – så stylar du trendigt men tidlöst

18 apr, 2024 
Plock med leopardmönstrade kläder.
Leopardmönstrat har aldrig varit hetare och helt plötsligt det enda vi vill bära. Är du osäker på hur du stylar mönstret? Då ska du fortsätta skrolla för en fullmatad inspirationsdos från ELLEs stylingredaktör Josefine Kanth, 90-talets stilikoner och vårens catwalk!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Se Prinsessan Dianas ikoniska sommarlooksBrand logo
Se Prinsessan Dianas ikoniska sommarlooks

Vilda djur och mob wife-estetik inspirerar oss till att bära mer mönster i vår. Ja, det ikoniska leo-printet står återigen i fokus och visas högt som lågt. Vi hittar det på allt från kappor och klänningar till skor, väskor och håraccessoarer – och kanske det bästa av allt, andrahandsmarknaden är fylld av godbitar eftersom att mönstret är en klassiker som än idag står sig chic. Känner du dig osäker på hur du kan bära mönstret? Låt eviga stilikoner från 90-talet, vårens catwalk och ELLEs stylingredaktörs favoritkombination guida dig!

Annons
Leopardklänning på Paris gator under PFW.
Leopardklänning på Paris gator under PFW.Vincenzo Grillo/launchmetrics.com/spotlight

Så stylar du leopardmönster trendigt men tidlöst

Genom att addera mocka i bruna toner adderas snabbt en enkelhet och elegans till det maxade mönstret. Guldsmycken med varm ton blir också ett sätt att lyfta mönstret med en chic känsla och just trion tillsammans (brun mocka, guld och leopardmönstrat) är en perfekt kombination i vår! Tänk dig en slipklänning i leopardmönster som bas tillsammans med accessoarer i brun mocka eller en monokrom look i bruna toner där det leopardmönstrade istället plockas upp på skor eller väskval.

Annons

Shoppa stilen:

| Kjol med slits – HÄR (reklamlänk) | Mockaskjorta – HÄR | Halsband – HÄR | Leopardskor – HÄR (reklamlänk) | Leopardklänning – HÄR | Leopardklänning i satin – HÄR (reklamlänk) | Mockaväska – HÄR (reklamlänk) | Örhängen med pärla – HÄR (reklamlänk) | Mockaloafers – HÄR (reklamlänk) | Trenchcoat – HÄR (reklamlänk) |

Leopardmönstrat med brun mocka och guld accessoarer.
Klicka på länkarna ovan för att komma direkt till plaggen på bilden.

Stiltips!

Addera en leopardmönstrad scarf och du har en livfull och chic look på nolltid. Vad sägs som en leopardscarf kring halsen till en jeansjacka eller skjorta i mörkblå tvätt? Eller kanske på huvudet som solskydd i sommar? Inspiration och en favoritscarf finns att spana in hos svenska Le scarf.

Mönsterklassiker som håller över tid

Leopardmönstrat är numera ett ikoniskt mönster som aldrig går ur stil. Det är bara att blicka tillbaka i backspegeln för att få bevis på att det rejäla mönstret är en klassiker som håller över tid. Ta till exempel alltid lika stilsäkra Prinsessan Diana som år 1997 hängde på stranden i Karibien i full leopardstass. En ikonisk look som än idag känns lika inspirerande och aktuell. Note to self: Leopardmönstrade baddräkten är ett måste i sommar!

Annons
Prinsessan Diana år 1997 i full leopardstass på stranden i Karibien.
Prinsessan Diana år 1997 i full leopardstass på stranden i Karibien.TT

Eller blicka tillbaka till 90-talet och Carolyn Bessette-Kennedy vars stil fortsätter att vara inspiration till oss många. Hennes minimalistiska stil var ofta avskalad och enkel men leopardmönstrat var trots det en stor favorit! Här tillsammans med hennes man John F. Kennedy, Jr på New Yorks gator, klädd i en perfekt vardagslook som vi gärna kopierar rakt av än idag. En leopardmönstrad kappa, en svart finstickad polotröja och klassiska blå jeans är allt som behövs!

Annons

Leopardmönster på catwalken SS24

Våren domineras minst sagt av det klassiska mönstret och förutom att det plockats upp som en signatur för den Tiktok-trendande mob-wife estetiken dök det även upp i flertal kollektioner på catwalken när SS24-visningarna var i full gång. Det leopardmönstrade syntes bland annat hos franska modehusen Celine by Hedi Slimane och Jacquemus.

Svepande leopardklänning hos Celine by Hedi Slimane SS24.
Celine by Hedi Slimane
Leopardkjol och leopardväska på Jacquemus visning i södra Frankrike.
Jacquemus/Launchmetrics/spotlight
Annons

Leopardmönstrat – 8 plagg och accessoarer i butik just nu

| Jeanskjol med leopardtryck – HÄR (reklamlänk) | Leopardväska – HÄR (reklamlänk) | Leopardskor – HÄR (reklamlänk) | Leopardklänning – HÄR | Hårklämma stor – HÄR (reklamlänk) | Hårklämma smal – HÄR (reklamlänk) | Skor med klack – HÄR (reklamlänk) | Sneakers med leopardprint – HÄR (reklamlänk) |

Leopardmönstrande plagg i butik.
Klicka på länkarna ovan för att komma direkt till plaggen på bilden.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons