Populärt: ShoppingtipsStylingtipsModetrenderVårmode 2024Se Min LookTrendiga vårskor

Engelberts ikoniska knut blir till fler smycken

05 apr, 2024 
Engelberts ikoniska knut blir till fler smycken.
Den klassiska knuten fyller 10 år – och firas stort genom nya smycken med knuten i fokus. ELLE tog ett pratstund med Engelberts formgivare Thomas Carlsson – och spanande in de två nya tillskotten.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Den klassiska knuten signerad det svenska juvelhuset Engelbert firar hela 10 år och kräver ingen större presentation. Alla känner till den! Och alla älskar den! För att fira den populära ringens 10-årsjubileum lanserar juvelhuset nu en förlängning av ringen och presenterar två nya smycken – givetvis designad med den ikoniska knutsignaturen. ELLE tog en pratstund med Engelberts formgivare Thomas Carlsson som designat juvelhusets smycken i nästintill 40 år!

Elle kungligt #18 - Drottningens svimfärdiga NobeldebutBrand logo
Elle kungligt #18 - Drottningens svimfärdiga Nobeldebut

Engelberts The Knot ring i ny tappning

Berätta om nya smyckena!

Annons

– Det är ett tillskott till kollektionen The Legacy Knot och består av ett kraftfullt armband och collier som vi kallar The Legacy Knot Big. Här betonar vi vad Engelbert är och vad vi kan göra. Formen är enkel med rena linjer men är väldigt exklusiva smycken. Under min tid som formgivare är det här det största vi gjort. Armbandet har 18,50 carat diamanter och collien hela 34 carat. Givetvis gör vi dem i högpolerat guld också.

Här betonar vi vad Engelbert är och vad vi kan göra.

Varför tror du att The legacy knot har blivit en sådan ikon?

– Jag tror mycket ligger i den enkla och rena formen. Den är tidlös och framförallt vacker och eftersom den finns i olika modeller, finns det en storlek och stil för varje smak. Efter tio år blir jag fortfarande glad av att se den. Sen tror jag det tillför att knutformen också betyder något, den har blivit en symbolisk kärleksgåva.

Halsband och armband med knut från Engelbert.

Annons

Du har designat för Engelbert i 40 år, hur har designprocessen utvecklats under åren?

– Själva processen är sig ganska lik. Jag arbetar fortfarande på samma sätt, en bild i huvudet omsätts först till en tredimensionell modell. På så sätt kan jag skulptera fram formen och se vad som känns bra. Det som förändrats är väl framför allt tiden jag kan lägga på varje design. Tidigare kunde en kollektion bestå av ett 50-tal smycken medan vi nu arbetar med en långsammare process med färre och mer dyrbara smycken. Vi stressar inte fram några produkter utan designprocessen pågår tills varje kollektion eller produkt är perfekt. Det tar tid men det blir också i längden smycken som är tidlösa och förhoppningsvis livslånga.

Berätta om ditt favoritminne från dessa år!

– Det måste nog ändå vara vinsten i Diamonds international awards 1994! Att vinna det som då kallades "smyckevärldens Oscar” som första skandinav på över 20 år och i konkurrens med 1 500 bidrag från hela världen var stort. Det var en stor gala med prisutdelning i Paris och en otroligt kul tid som följde.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons