Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024Se Min LookTrendiga vårskorELLE-galanRöda mattan

Capribyxor – enkla och snygga sätt att styla byxorna i vår

15 feb, 2024 
Capribyxor – enkla och snygga sätt att styla byxorna i vår
Capribyxor gör comeback – och är lika heta då som nu! New York Fashion Week bjuder på stilsäkra sätt att styla den korta byxan. ELLE listar historian från 1950-talet, stylingtips och såklart bästa köpen.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Behind the scenes med Zara LarssonBrand logo
Behind the scenes med Zara Larsson

Den klassiska capribyxan är i sikte för våren 2024 (ps, spana in vårens stora trendguide här)! Det har vi fått bekräftat under modeveckan i New York där den korta byxan har synts frekvent bland veckans streetstyle. Även om byxan är tidlös och enkel i sin stil är det en byxmodell som går upp och ner trendcykeln, och till våren står den återigen som ett starkt val.

Audrey Hepburn i rosa/orange capribyxor.
Audrey Hepburn på 50-talet i randiga capribyxor och en klassisk vit skjorta.TT
Annons

vad är capribyxor?

De croppade byxorna som ofta slutar precis under knät eller mitt på vaden har sitt ursprung från den pittoreska ön Capri utanför italienska kusten. Den blommade upp som it-byxan att bära så tidigt som under 1950-talet och har sedan dess varit ett populärt plagg i kvinnors garderober. Audrey Hepburn var en av många stilsäkra kvinnor på 50-talet som ofta syntes i den numera ikoniska nederdelen – och bilden ovan visar en look lika chic idag som då. Under senaste åren har den korta byxan svalnat en aning men till våren blåser det återigen trendvindar om byxan.

Så stylar du capribyxor

Annons

De internationella modeveckorna har precis satt igång och vi har med andra ord en månad framför oss av maxad inspiration. Även om det är höstens mode som presenteras på catwalken bjuds det på massvis av vårinspiration. Speciellt på New Yorks gator! På modeveckans streetstyle är det tydligt att capribyxor är en grej igen då var och varannan modebesökare synts bära byxorna – givetvis med inspirerande styling! Är du också sugen på de korta byxorna när varmare vårväder gör entré? Tanka inspiration till hur du kan styla de croppade byxorna i vår och missa inte att spana in bästa köpen nedan.

Capribyxor med svart kavaj New York fashion Week.
I vår stylar vi gärna den klassiska stora kavajen i svart med ett par nätta capribyxor.Launchmetrics/spotlight
Annons
Capribyxor med skräddad kavaj på New York streetstyle 2024.
Para ihop capribyxor med en figurnära kavaj och du har en dressad look som funkar utmärkt till vardag och jobb.Francesca Babbi/launchmetrics.com/spotlight
Streetstyle New York 2024 capribyxor.
Med en oversized skjorta och kavaj + höga klackar på fötterna blir capribyxorna perfekta att bära även till fest.Valentina Valdinoci/launchmetrics.com/spotlight
Annons

Bästa köpen: Capribyxor

ELLE har skannat internet efter capribyxor som fixar looken och listar fyra par värda att spana in redan nu. Alla i klassiskt svart och tidlös modell men i olika material och struktur.

Stretchiga capribyxor från Monki med normalhög midja och resår,
KÖP HÄR.ReklamlänkMonki
Stilsäkra capribyxor i stretchigt material med dold dragkedja i sidan, hög midja och sidofickor. Byxorna har en dekorativ slits längst ner med dragkedja.
KÖP HÄR.ReklamlänkNa-Kd
Annons
Minimalistiska och bekväma byxor med lätt croppade benslut från By Malene Birger.
KÖP HÄR.ReklamlänkBy Malene Birger
Stretchiga leggings i capri-modell från Lindex i mjuk bomull.
KÖP HÄR.ReklamlänkLindex

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons