Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024Se Min LookTrendiga vårskorELLE-galanRöda mattan

Så stylar du en A-linjerad midikjol enkelt och snyggt i sommar

16 jun, 2023 
Så stylar du en A-linjerad midikjol snyggt och enkelt.
Helt plötsligt syns den A-linjerade midikjolen med voluminös höftvidd i modebilden igen – och precis alla bär den som sommarens stora favorit. Osäker på hur du kan bära den? ELLEs stylingredaktör guidar dig här!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Inspireras av nya trenden quite luxuryBrand logo
Inspireras av nya trenden quite luxury

Den svepande långkjolen, den minimala minikjolen eller den A-linjerade midikjolen med voluminös höftvidd? Denna säsong ligger stort fokus på att låta kjolen stå i fokus och faktum är att sommaren bjuder på tre starka trendmodeller – i varierande längd. Den svepande långkjolen som passar perfekt för dig som vill åt en sofistikerad men modern look, den lilla minikjolen som anammar precis rätt känsla av den fortsatt starka Y2K-trenden och så den damiga A-linjerade midikjolen som just nu sticker ut något extra som sommarens stora favorit. Iallafall om vi blickar till butikerna och vad som trendar i diverse sociala flöden!

Annons
Jacquemus SS23.
Dior SS23.
Annons
Erdem SS23.

Klänningar och kjolar med rejäl höftvidd och volym är inget nytt på catwalken, snarare ett återkommande inslag som då och då plockas upp i nya tappningar. Till SS23 har bland annat modehus som Dior, Erdem och Jacquemus plockat upp just midikjolen med vidd som plagget i framkant – men även till kommande höstsäsong blir det ett plagg att räkna med. Hos det italienska modehuset Prada syns bland annat kjolen som höstens starka signatur.

Annons

Hur stylar jag en A-linjerad midikjol?

Fylld med volym och en skarp midilängd kan kjolen lätt kännas svårburen – men alternativen är många! Många upplever att den damiga känslan lätt tar över men med enkla stylingknep kan du enkelt fånga en modern och trendig look. ELLE handplockat looks och kvinnor som inspireras oss till att bära mer A-linjerat i sommar. Scrolla för ett rejält inspirationsregn – och sex kjolar i butik just nu!

A-linjerade kjolen syns hos House of Dagmar SS23!

7 looks att inspireras av:

Skippa den klassiska kostymbyxan till kontoret och bär den A-linjerade kjolen med en skräddad kavaj. Styla med ballerinaskor för att maxa den feminina känslan!

Annons

Voluminöst + voluminöst = sant! Våga gå in för en oversized look där volym står i fokus från topp till tå. Ett fint sätt att bryta av det feminina är att styla med en stor t-shirt eller tröja, det blir den perfekta kombinationen för en avslappnad sommarlook.

Satsa på ett komplett och svalt set sommardagarna till ära! Eller styla din vita midikjol med en matchande vit skjorta instoppad i kjolen eller croppad modell.

En sval blus eller croppad t-shirt blir snabbt sommarens signatur, bär med sandaler eller sommarens it-skor – läs mer om dem här!

Maxa den damiga känslan men gör den cool med hjälp av hårda material som bryter av. En boxig läderjacka eller en cool klack fixar känslan på nolltid.

Är din stil minimalistisk med fokus på plagg i svart och vitt? Låt garderobsklassikerna sammanstråla men bryt gärna av med material eller detaljer som bryter av. En oversized skinnjacka, boxig t-shirt, skor med en twist eller voluminösa väskan är alla alternativ som hjälper till!

Annons

Äger du en klänning med fokus på en voluminös höftvidd? Perfekt! Addera en mönstrad eller färgglad skjorta över klänningen, knyt den för att markera midjan och vips – du har en A-linjerad kjol!

6 kjolar i butik just nu:

Svart midikjol med volym från svenska House of Dagmar. Här hittar du kjolen som finns i fler färgval. (reklamlänk)

Krispig vit midikjol från Stylein som finns att spana in här (reklamlänk).

Grön midikjol från & Other stories med smockad detalj vid midjan. Här hittar du kjolen som finns i fler färger. (reklamlänk)

Annons

Gräddvit variant från H&M som finns här (reklamlänk).

Cos visar en himmelsblå variant, även den med smockad detalj upptill. Här finns kjolen att spana in. (reklamlänk)

Annons

Hos Toteme finns denna midikjol med vackra hålbroderier. Se kjolen som både finns i svart och vitt här. (reklamlänk)

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons