Annons

Annons

Mjuk minimalism i stylisten Pella Hedebys snygga hem


Mjuk minimalism i stylisten Pella Hedebys snygga hem

I det nybyggda huset utanför Södertälje har inredaren 
och ELLE Decoration-bloggaren Pella Hedeby och sambon Andreas 
skapat en trivsam oas av härliga material, återhållna färger och tidlös design. Och den betagande utsikten gör inte saken sämre.


Första gången inredaren och bloggaren Pella Hedeby klev in i huset utanför Södertälje tyckte hon att det var det vackraste hon sett. Det är lätt att förstå. Den moderna enplansvillan ligger på en liten höjd vid en landsvägskorsning, inte långt från en av Mälarens sydligaste fjärdar.

Annons

Styling: Pella Hedeby
Text: Anders Bergmark
Foto: Kristofer Johnsson

Innanför ytterdörren möts man av vacker kalksten, som sedan lämnar över till ett grått trägolv. Svartmålade återvunna dörrar kontrasterar effektfullt mot en liggande träpanel. Och då har vi inte ens kommit in i det öppna vardagsrummet och köket med en betagande utsikt över ett öppet trädäck, trädgården med den stora eken nedanför, landsvägen, och på andra sidan delar av en mjukt böljande golfbana.

Gilla ELLE Decoration på Facebook

Sambon Andreas, som har en bakgrund i byggbranschen, ritade och byggde huset innan de träffades. Sedan dess har de byggt attefallshuset där Pella arbetar och nu står ett orangeri på tur. Halva tiden delar de huset med Pellas båda söner Leo och Viggo och Andreas dotter Filippa.

Takhöjden på tre meter, materialen och den återhållna färgskalan skapar ett vilsamt lugn härinne.
– Jag jobbade med nyproducerade bostäder på JM i tolv år och lärde mig att skapa en sorts hemkänsla i ganska kala lägenheter. I avskalade miljöer blir inredningen desto viktigare: sköna material, behagliga färger och bra belysning, berättar Pella.


För ett inredningsproffs är det naturligtvis en utmaning att komma till ett ganska nybyggt hus utan att själv fått ha ett finger med i spelet.
– När jag flyttade in kände jag också att huset hade en ganska färdig, definierad stil. Det tog ett tag att låta det sjunka in att jag inte fick bestämma allt, säger hon med ett skratt.

Pella beskriver sin stil som en sorts mjuk minimalism. Samtidigt vill hon inte binda sig vid ett visst uttryck. Inredning måste få vara levande, förändras och utvecklas över tid. Om man utgår från vad man tycker om och bara väljer saker som man verkligen vill ha så blir helheten också bra.

– Jag försöker alltid hitta en balans. Jag vill inte ha någonting som skriker efter uppmärksamhet. Jag tycker om när saker är vad de är utan några stora gester, ett bord som är ett bord. Sedan adderar jag detaljer som jag tycker om: en pläd, en favoritbild.

Som inredare kan man behöva förhålla sig till trender, men för Pella har trendintresset svalnat. I dag utgår hon mer ifrån sig själv.
– Jag har arbetat ett tag som stylist och känner att jag inte alltid måste vara precis på trend, jag skärmar gärna av mig lite från det där. Jag ser det mer och mer i sociala medier också.

Det har gått från att de mest gillade var de som hade det nya och coola till att det är de som har haft samma saker en lång tid.
I det här huset handlar uppdateringar oftast inte om att köpa nytt utan om små förändringar, som att variera mellan olika klädslar på soffan, byta ut bilder och accessoarer eller flytta på saker och låta dem få nya funktioner och nya sammanhang.

Med det här läget och den här utsikten behövs inte mer.
– När vi vaknar ser vi rakt ut över nejden. Det första jag gör är att öppna ut mot altanen. Sedan sätter jag på en kopp kaffe och går ut och plockar lite ogräs. Jag har ofta så högt tempo i jobbet, så att bo så här, i det här lugnet, är en härlig återhämtning. Vi älskar att vara hemma!

Se alla bilder och läs allt om inredningen i bildspelet nedan! Och missa inte Pellas inspirerande blogg Stilinspiration!

16
Visa bildspel

/
...
Visa mer

DELA (0)
PINNA (833)

Annons
Annons

Annons

Laddar