Annons

Annons

Min stil: Ornamentalisten Ylva Liljefors
1406-min-stil

Ylva Liljefors är formgivaren som konsekvent följt sin egen rockkänsla men gärna mjukar upp det hårda med mönster och varma färger. ”Jag gillar svart sammet, det är hårdare än skinn!”

MSB

Inspirerande interiör

Annons

Jag älskar Mondrian Hotel i South Beach, Florida. Jag och min man gifte oss där. Formgivaren Marcel Wanders har jobbat med ett mönster som återkommer överallt – i speglar, i stenläggningen och i räcket på den fantastiska trappan.

OIL-CONTROL-PAPER

Barock dekor

Modedesignern Anna Sui säljer burkar och andra accessoarer i sin kosmetikalinje, som ofta går i svart och lila och alltid är dekorerade med barocka mönster och reliefer. Det är både gulligt och rockigt! Jag har bland annat servetthållaren med rosor på.

Soffa-Stockholm

Skön sits

Jag gillar svart sammet, det är hårdare än skinn på en möbel! Därför vill jag ha Ikeas soffa Stockholm i svart sammet. Fast allra helst skulle jag vilja rita en egen.

urbandesign_bed_asfaltmulti

Textiltatuering

Trycket i min kollektion för Himla är inspirerat av en tatuering på min högerarm där min mans namn ingår. Det betyder kärlek för mig.
Foto Ann Lindberg

yves-saint-laurent-tribute-t-strap-platform-sandals-black

 

Lätta på foten

Jag hittade ett par skor från YSL på på Judits Secondhand och var bara tvungen att prova dem, men bestämde mig sedan för att jag egentligen inte behövde dem. Sedan köpte min man dem i hemlighet, som en överraskning.

 

jugend

Älsklingsepok

Jugend är så häftigt. Jag har en jugendlampa i mässing som kommer från min gammelmormor. Jag bara väntar på ett tillfälle att få rita någonting i den stilen.

 

Namn: Ylva Liljefors

Gör: Formgivare

Bor: Uppsala

Aktuell: Med designsamarbetet Himla Urban Design By Ylva 

Behöver du mer inspiration? Kolla in våra inspiratörer Mimmi Staaf, Karin Eliasson, Filippa Egnell, Hanna Werning och Josefine Halfwordson!

DELA (0)
PINNA (0)

Annons
Annons

Annons

Laddar