Annons

Annons

Min stil: Inspireras av maximalisten Maxjenny Forslund
1407-min-stil

Maxjenny Forslund är möbelformgivaren som blev modeskapare och skaffade sig kunder som Madonna med sina konstinspirerade kläder. Vi ville veta vad som inspirerar henne!

maxknit

Kvadrat och cirkel. – Jag älskar Kvadrat! När de vände sig till mig för att jag skulle göra ett möbeltyg för dem så kändes det som om cirkeln var sluten. Tyget heter Max Knit och är stickat istället för vävt.

Annons

Your-rainbow-panorama

Promenad på regnbågen. – Konstnären Olafur Eliasson har gjort Himmelrummet, en cirkel som man kan gå i längst upp på ARoS, Århus konstmuseum. Helt fantastisk, den är Maxjenny i kvadrat!

Brösarps_backar

Färgrik fristad. – Vad vore jag utan Österlen, naturen där och min mammas gigantiska hus? Det finns ett sådant lugn där, man pallar knappt att kolla mejlen. Brösarps backar. Foto Wikimedia Commons

kallpressad-olja-österlen

Flytande guld. – Jag är väldigt förtjust i oljorna från Gunnarshögs Gård. De gör fina oljor av raps och linfrö som har vackra förpackningar.

Nihola-cykel

Trampande transpor. – Det är nog väldigt köpenhamnskt, men jag klarar mig inte utan min cykel från Nihola, en Christianiacykel som man kan ta med sig hela familjen i.

solglasögon

Bjärta bågar. – Jag ääälskar glasögon och har sjukt många, kanske 25 par. Jag skulle aldrig använda samma par två dagar i rad. Glasögon har ett eget kontonummer i min bokföring.

 

Namn: Maxjenny Forslund (Foto Jenny Brandt)

Gör: Modedesigner

Bor: Köpenhamn

Aktuell: Med möbeltyget Max Knit för Kvadrat

DELA (0)
PINNA (0)

Annons
Annons

Annons

Laddar