Annons

Annons

Min stil: Maria på Nordic Design Collective


Maria Richardsson startade Nordic Design Collective 2012 för att lyfta fram oetablerade nordiska formgivare. Nu har företagets första popup-butik öppnat i Nacka Forum.Maria Richardsson startade Nordic Design Collective 2012 för att lyfta fram oetablerade nordiska formgivare. Nu har företagets första popup-butik öppnat i Nacka Forum. Av: Anders Bergmark

Maria Richardsson startade Nordic Design Collective 2012 för att lyfta fram oetablerade nordiska formgivare. Här är hennes egna inspirationskällor!
Av: Anders Bergmark

halsband w+m tärnsjö garveri nordic design collective

Resurssmart design
Halsbandet Grand av W+M är tillverkat av spill från Tärnsjö garveri. De runda spillbitarna som blir över används i sin tur till andra produkter. Det är ett bra exempel på hur formgivare idag är medvetna om miljöfrågor och utnyttjar det för att göra bra form.

Helt lysande Jag ser så väldigt många produkter, ofta inom samma segment. Därför blir jag lite extra glad när jag hittar ny svenskdesignad belysning. Det här är en favorit som ska få flytta hem, så fort jag har bestämt mig för vart den ska stå.  Bordslampa Almo Led, design Calabaz.

Helt lysande
Jag ser så väldigt många produkter, ofta inom samma segment. Därför blir jag lite extra glad när jag hittar ny svenskdesignad belysning. Det här är en favorit som ska få flytta hem, så fort jag har bestämt mig för vart den ska stå.
Bordslampa Almo Led, design Calabaz.

 Laddningsplats Artipelag är en helt fantastisk plats som på något sätt knyter ihop olika delar av mig. Jag älskar skärgården och blir väldigt lugn av att vara vid vatten. Arkitekturen är också någonting som jag går igång på och dessutom är maten väldigt god.  (Exteriörbild) Foto Creative Commons (Café Bådan) Siri Segers ljusstake Naturens Kraft i Buffé och Café Bådan, Artipelag. Foto: Charlie Bennet, Creative Commons


Laddningsplats
Artipelag är en helt fantastisk plats som på något sätt knyter ihop olika delar av mig. Jag älskar skärgården och blir väldigt lugn av att vara vid vatten. Arkitekturen är också någonting som jag går igång på och dessutom är maten väldigt god.
Foto: Creative Commons

Stödord Att vara entreprenör är tufft ibland. Då kan man behöva bli påmind om att saker på något sätt löser sig i slutändan. Kanske inte riktigt på det sätt man tänkt sig, men ändå … Citat på konstpapper av I Love Design.

Stödord
Att vara entreprenör är tufft ibland. Då kan man behöva bli påmind om att saker på något sätt löser sig i slutändan. Kanske inte riktigt på det sätt man tänkt sig, men ändå …
Citat på konstpapper av I Love Design.

Inspirationsläsning En bok som var viktig när jag startade egen var Jeppe Wikströms Havsskärgård. Jag hade slutat på Microsoft och var mycket ute i skärgården för att tanka energi och fundera på vad jag ville göra. Boken inspirerade genom att visa att det går att skapa sig ett sätt att leva på sitt skärgårdsintresse. Foto: Jeppe Wikström

Inspirationsläsning
En bok som var viktig när jag startade egen var Jeppe Wikströms Havsskärgård. Jag hade slutat på Microsoft och var mycket ute i skärgården för att tanka energi och fundera på vad jag ville göra. Boken inspirerade genom att visa att det går att skapa sig ett sätt att leva på sitt skärgårdsintresse.
Foto: Jeppe Wikström

Fakta:

Namn: Maria Richardsson

Gör: Grundade och driver Nordic Design Collective

Bor: Renoverat hus i Nacka

Aktuell: Med popup-butik i Nacka Forum öppen till slutet av januari

Av: Anders Bergmark

DELA (11)
PINNA (0)

Annons
Annons

Annons

Laddar