Annons

Annons

Min stil: Josefine Halfwordson väljer sina favoriter
josefine-halfwordson-min-stil-intro

Under vinjetten Min stil tipsar inspirerande personer om sina favoriter just nu. Formgivaren Josefine Halfwordson driver den välsorterade butiken Betonggruvan i Stockholm. Hon letar gärna efter det vackra på oväntade ställen – och hittar det både i råa material, hantverk och Portland.

Annons

jeans

Funktionellt fint

”Jag tycker om enkla, praktiska saker som är konstruerade för ett ändamål och inte försöker vara mer än de är. De slits väldigt vackert och blir finare ju mer man använder dem.”

kvist

Rått och sirligt

”Jag gillar att se det fina i enkla och råa material, som olika byggmaterial och betong. Men de behöver kontraster. Betongen måste vara lätt och lekfull, ett enkelt kemiglas behöver sirliga blommor.”

mississippi-bike

Destination inspiration

”För ett tag sedan var jag i Portland och det var verkligen så fint som jag trodde att det skulle vara, både härliga butiker och storslagen natur. Nike har sitt högkvarter här och det lockar hit många kreativa människor. (Ovan syns North Portland Bike Works, en ideellt driven cykelbutik på North Mississippi Avenue. Foto: Rob Finch/www.travelportland.com)

sarek

Det stora vilda

”Naturen är nog min största inspirationskälla. Jag vandrade i Sarek och det var helt fantastiskt. Dels är man verkligen utloggad, det finns ingen mobiltäckning så det går inte ens att instagramma. Dels är alla intryck man får på riktigt, det är inte något som någon har skapat för att vara inspirerande.” (Foto: Peter Rosén/Lapplandmedia)

Kinfolk

Drömmar på papper

”Tidningen Kinfolk är lite som en drömvärld som man skulle vilja vara i. Jag gillar också att den är så genomtänkt och konsekvent, allt från form och innehåll till papper.”

tyger

Värt att vårda

”Saker som tagit lång tid att göra får man en speciell relation till, som vävarna jag gjorde när jag gick på Handarbetets Vänner och broderiet som jag köpte i Bangladesh.”

Namn: Josefine Halfwordson.

Bor: Vasastan i Stockholm.

Gör: Formgivare, driver butiken Betonggruvan.

Aktuell: Ständigt, med nya produkter.

Hela artikeln hittar du i ELLE Decoration nummer 1 som är ute nu!

DELA (42)
PINNA (0)

Annons
Annons

Annons

Laddar