Annons

Annons

Min stil – idéodlaren Karin Eliasson
1404-min-stil

Trädgårdsmästaren och författaren Karin Eliasson tycker om att blanda in det vilda i sina trädgårdsprojekt och blandar gärna svenskt hantverk med objekt från Asien och Afrika.

Pinnstol-bjork

Vardagligt vackert 

Annons

”Jag är född och uppvuxen på landet och känner djupt för traditionellt svenskt hantverk, både när det kommer till textil och möbler.”

Pinnstol i björk från Norrgavel.

Lampa DIS

Östliga influenser 

”Vi bodde i Vietnam ett par år när jag var liten. Det har betytt väldigt mycket att vid unga år bli medveten om att det finns sådant som fattigdom och krig. Jag lagar gärna asiatisk mat och tycker om blanda asiatiska och afrikanska objekt med det svenska”.

Gilla ELLE Decoration på Facebook

Lampa, DIS Inredning.

jardin

Inspirerande harmoni

”En väldigt inspirerande trädgård är Le Jardin Plume i Auzouville sur Ry i Frankrike. Det är ett par som utgått från en förfallen gårdsmiljö och skapat en trädgård med ett alldeles speciellt lugn. Jag tror det är kombinationen av strikta linjer, väl definierade små rum och den växtlighet de har valt. Vilt och tufsigt i en strikt form – det är en otroligt fin harmoni.”

Le Jardin Plume på försommaren. Foto Patrick Quibel/Jardin Plume. Adress: Auzouville sur Ry, www.lejardinplume.com

hagtorn

Gröna favoriter

”Jag tycker om växter som hagtorn, äppelträd, vänderot och daggkåpa. För mig är de symboler för linjen mellan natur och kulturlandskap. De växer vilt i naturen men fungerar också väldigt bra i trädgårdar.”

Hagtorn, Crataegus laevigata. Bild ur Flora von Deutschland, Österreich und der Schweiz, Prof. Otto Wilhelm Thomé, 1885.

jeanette winterson

Viktig läsning

”En av de viktigaste böcker jag läst är Jeanette Wintersons självbiografi Varför vara lycklig när du kan vara normal?. Den är viktig för att den handlar om att man måste få utvecklas till den man är och för att den berättar om hur litteratur kan öppna dörren till andra världar än den vi har kring oss själva.”

Jeanette Winterson, Varför vara lycklig när du kan vara normal? , utgiven av Wahlström & Widstrand 2012.

 

Namn: Karin Eliasson

Bor: Stockholm och Vimmerby

Gör: Trädgårdsmästare och författare, konstnärlig ledare för Trädgårdarna vid Astrid Lindgrens Näs i Vimmerby

Aktuell: Med invigningen av första kapitlet i Trädgårdarna på Astrid Lindgrens Näs, 14 juni.

DELA (0)
PINNA (0)

Annons
Annons

Annons

Laddar