Annons

Annons

Min stil: Formklassicisten Filippa Egnell
min-stil-filippa egnell
Elle Decorations flitigt anlitade stylist Filippa Egnell älskar klassisk design från 1950- och 1960-talet och blandar gärna med asiatiska influenser.

matmarknad
Lokala smaker. När jag är ute på resa letar jag alltid upp den lokala marknaden och tittar efter mat och textil. Eftersom vi har ett hus nära Turgutreis, Turkiet, så besöker jag ofta marknaden där.

Annons

Butterfly Stool Large Design Sori Yanagi, 1954

Formskön sits. Jag har alltid gillat stolar, pallar och bänkar. Jag gillar formerna och att de kan användas till så mycket. Det har blivit ett stående skämt med fotografen Magnus Anesund: ”Vi kanske skulle göra ett jobb med stolar?” En favorit är formgivaren Sori Yanagis graciösa Butterfly Stool från 1954.

Gilla ELLE Decoration på Facebook

teakbord
Hemmets medelpunkt. En favoritmöbel hemma är matbordet i teak med två utdragsskivor, så att man kan sitta många tillsammans. Jag jobbar där också, det är en viktig möbel i mitt liv och i mitt jobb. Teakbordet modell AT 312, design Hans J. Wegner, gick för 17 000 kr på Stockholms Auktionsverk. Foto Stockholms Auktionsverk

tiolektioner matlagning Lotta Lundgren
Tittgodis. Jag gillar matlagning och slukar kokböcker. Jag tycker om att bläddra i recept innan jag somnar. Just nu ligger Lotta Lundgrens Tio lektioner i matlagning på nattduksbordet.

 

Cykel
Formskön farkost. Den kittfärgade cykeln från Pelago fick jag av min man.

 

filippa egnell
Namn:
Filippa Egnell (porträttfoto Patric Johansson)

Bor: Med sambo och två tonårskillar i lägenhet i Årsta

Gör: Inredningsuppdrag för tidningar, reklamkampanjer och visningar

Aktuell: Ständigt med nya inredningsbilder för ELLE Decoration

 

Av Anders Bergmark

Foto Patric Johansson

DELA (0)
PINNA (0)

Annons
Annons

Annons

Laddar