Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Mjuk pepparkaka med apelsinfrosting

06 okt, 2023 
AvAnna Wendt
Recept på mjuk pepparkaka med apelsinfrosting
Lisa Björner
Mjuk, saftig pepparkaka är bland det godaste som finns! Tänk att den kan bli ännu godare med apelsinfrosting på toppen!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Mjuk pepparkaka med apelsinfrosting

Söta och goda!

Mjuk pepparkaka med apelsinfrosting är ett måste på glöggminglet
Lisa Björner

24 stycken

Annons

Du behöver:

75 g smör
2 dl vetemjöl
2 tsk mald kanel
2 tsk ingefära
½ tsk mald kryddnejlika
½ tsk bikarbonat
En nypa salt
2 små ägg
1 ½ dl strösocker
1 dl filmjölk, 3 %, eller gräddfil

Apelsinfrosting:

60 g rumsvarmt smör
3 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk pressad citronsaft
100 g naturell färskost
½ apelsin, skalet

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Ställ muffinsformar i en muffinsplåt.
  2. Smält smör, ställ åt sidan. Blanda mjöl, kanel, ingefära, kryddnejlika, bikarbonat och salt i en bunke. Vispa ägg och socker riktigt vitt och pösigt, i minst 3–4 minuter. Rör ner de torra ingredienserna. Blanda sedan ner filmjölk eller gräddfil och det smälta smöret, vänd försiktigt tills allt är blandat.
  3. Häll smeten i formarna, till ¾, och grädda i ca 10 minuter tills de blivit gyllene och är torra inuti. Låt dem kallna.
  4. Frosting: Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och citronsaft krämigt. Vispa i färskost och smaka av med finrivet apelsinskal.
  5. Bred eller spritsa frostingen på muffinsen, avsluta med lite finrivet apelsinskal.

Foto: Lisa Björner

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons