Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptMat till Valborg

Chokladrulltårta med Baileyskräm

24 nov, 2023 
AvCamilla Biesbjerg Markussen
Recept på chokladrulltårta med Baileyskräm
Betina Hastoft
Gör den klassiska rulltårtan extra fin med en ljuvlig Baileyskräm som är så god att den kan ätas med sked.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Unboxing: Tony's chokladkalender 2023Brand logo
Unboxing: Tony's chokladkalender 2023

Chokladrulltårta med Baileys

Rulltårtan fylls med en len Baileyskräm med mjölkchoklad.

Så gör du en chokladrulltårta med Baileys – steg för steg guide
Betina Hastoft

12 bitar

Annons

Du behöver:

2 gelatinblad
125 g mjölkchoklad
4 dl vispgrädde
1 dl Baileyslikör

Chokladbotten:

4 ägg
2 dl strösocker
1 dl potatismjöl
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver

Garnering:

Florsocker
Oxalis

Steg 1

Blötlägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten. Hacka chokladen och lägg i en skål. Värm upp grädde och Baileys i en kastrull utan att det börjar koka. Häll den varma grädden över chokladen och rör tills chokladen smält. Krama ur gelatinbladen och låt dem smälta i den varma krämen under omrörning. Täck över skålen och låt vila i kylen i minst 6 timmar.

Steg 1 – blötlägg gelatinbladen, hacka chokladen och lägg i en skål
Betina Hastoft

Steg 2

Chokladbotten: Sätt ugnen på 250°. Klä en långpanna, 30 x 40 cm, med bakplåtspapper. Smörj pappret med lite smör. Blanda ihop potatismjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver. Vispa ägg och socker poröst. Sikta mjölblandningen i äggsmeten och vänd ner försiktigt.

Annons

Steg 3

Bred ut smeten i långpannan. Grädda genast bottnen mitt i ugnen i 5 minuter. Stjälp upp bottnen på ett sockrat bakplåtspapper.

Steg 3 – grädda botten i ugnen i 5 minuter
Betina Hastoft

Steg 4

Ta bort pappret som kakan gräddats på. Ställ åt sidan och låt svalna.

Steg 4 – ta bort pappret som kakan gräddats på
Betina Hastoft

Steg 5

Ta fram Baileyskrämen och vispa den till ett hårt fluff med elvisp. Bred ut det mesta av krämen på bottnen i ett jämnt lager, spara lite till garnering. Rulla försiktigt ihop botten på längden och låt den ligga hårt inrullad i pappret i kylen i 1 timme.

Annons

Steg 6 

Fyll en spritspåse med resten av krämen och spritsa toppar på tårtan. Pynta med t ex oxalis. Rulltårtan håller 2–3 dagar i kylskåp.

Steg 6 – bred ut krämen och spritsa toppar på tårtan
Betina Hastoft

Foto: Betina Hastoft

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons