Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptMat till Valborg

7 restauranger i Berlin du inte vill missa

15 aug, 2023 
AvNami Kawakita
7 restauranger i Berlin du inte vill missa
ELLE mat och vins redaktör var på weekend i Berlin och passade på att äta sig igenom staden – här är pärlorna du absolut inte vill missa nästa gång du har vägarna förbi Tysklands huvudstad!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Hedda Stiernstedts bästa Paris-tipsBrand logo
Hedda Stiernstedts bästa Paris-tips

5 sevärdheter i Berlin värda ett besök

  • Förintelsemonumentet – monumentet består av 2711 betongpelare och ligger i hjärtat av Berlin. En plats för att hedra och komma ihåg de miljontals människor som föll offer för Förintelsen.
  • Brandenburger Tor – ett av Berlins mest klassiska landmärken som byggdes redan på 1700-talet och har överlevt två världskrig.
  • Tv-tornet på Alexanderplatz – tornet är 368 meter högt och är därmed Berlins högsta torn.
  • East Side Gallery – den 1,3 kilometer bevarade delen av muren har dekorerats med graffitti som skapats av över 100 konstnärer.
  • Humboldt Forum – ett museum tillägnat historia, konst och kultur med flertalet gratis utställningar.

1. Café Mugrabi

Svårslagen plockmat i Kreuzberg.
Svårslagen plockmat i Kreuzberg.

Görlitzer Str. 58, 10997 Berlin

Annons

Libanesisk plockmat i hippa området Kreuzberg. Här är det perfekt att slå sig ner och titta på folk. På Café Mugrabi är konceptet enkelt med en liten men vällagad meny som består av plockmat med bröd och röror. Här fick vi kanske den godaste, lenaste hummusen jag någonsin ätit! Även den friterade blomkålen och deras baba ganoush var otroligt goda. Vid första anblicken trodde vi inte att vi skulle bli mätta men ack så fel vi hade!

2. Curry61

Lång kö till Curry 61 men väl värt att vänta!
Lång kö till Curry61 men väl värt att vänta!

Oranienburger Str. 6, 10178 Berlin

Annons

Att äta curry wurst i Berlin är ett lika stort måste som ett besök till Berlinmuren! Denna lite udda snabbmat som består av korv, pommes och curryketchup härstammar från huvudstaden och har spridit sig vidare ut i resten av landet. I området Mitte, på en gata med massa second hand shopping, ligger gatuköket Curry61. Kön var lång men vi ställde oss ändå och det var det värt! Bra pris, maten går snabbt att få och nygjorda pommes! Till min stora glädje fanns en vegetarisk variant (som även gick att få helvegansk)!

Curry wurst är Berlinarnas mesta och bästa snabbmat. Ett måste!
Curry wurst är Berlinarnas mesta och bästa snabbmat. Ett måste!
Annons

3. Capital Beach

Slappna av med en drink i en solstol – mitt i stan
Slappna av med en drink i en solstol – mitt i stan!

Ludwig-Erhard-Ufer, 10557 Berlin

Capital Beach är som gjort för en paus en solig dag! Otroligt mysigt ställe med solstolar och en gedigen meny med många olika drinkar och utsikt över floden Spree som går igenom Berlin. Vi tog oss varsin drink, njöt av utsikten och vinkade åt turisterna som åkte förbi på båtar. Finger food finnes för den som är lite småhungrig.

4. Coccodrillo

Coccodrillo dyker upp i var och varannat TikTok-klipp när man kollar efter tips i Berlin
Coccodrillo dyker upp i var och varannat TikTok-klipp när man kollar efter restaurangtips i Berlin.

Veteranenstraße 9, 10119 Berlin

Annons

I Weinbergspark hittar du vad som kan vara en av Berlins trendigaste italienska restauranger just nu – Coccodrillo. Här åt vi en av våra absolut bästa middagar! Vi började med arancini och som den tryffelälskare jag är tog jag självklart deras paradrätt tryffelpastan – och den gjorde mig inte besviken! Det kan vara värt att boka bord i god tid om man vill vara säker på att faktiskt få ett bord då det ofta verkar vara fullt. Vi hade tur och lyckades knipa ett avbokat bord. Ta gärna en tur inne på restaurangen och spana in den coola inredningen!

Annons

5. W The Imbiss

En maffig quesadilla satt fint till lunch
En maffig quesadilla satt fint efter en förmiddag full av turistande.

Kastanienallee 49, 10119 Berlin

En bekant från Berlin tipsade oss om att gå till det här lilla stället i Prenzlauer Berg om det var mexikanskt vi ville äta. Det kanske inte ser ut som något speciellt vid första ögonkastet när man möts av uteserveringen med sina sneda långbord men låt dig inte luras – här finns en generös meny med mexikanska läckerheter och allt är i stort sett vegetariskt och veganskt. Obs! De tar enbart emot kontanter!

Annons

6. Kauf Dich Glücklich Café & Mehr

Kauf Dich Glücklich Café & Mehr ligger i det mysiga området Prenzlauer Berg.
Kauf Dich Glücklich Café & Mehr ligger i det mysiga området Prenzlauer Berg.

Oderberger Str. 44, 10435 Berlin

Efter ett besök vid monumentet över Berlinmuren och i närheten av Mauerpark hittade vi denna lilla pärla. Vi var mittemellan frukost och lunch och behövde något litet i magen, vilket blev en salt våffla med smör och sirap. Men det finns våfflor för alla smaker – matiga, söta och veganska! Även glass finns och den såg magisk ut men vi var för mätta för att testa, det får bli nästa gång. Bra ställe för frukost eller för att ta en paus i mysiga Prenzlauer Berg.

Annons
Salt våffla med smör och sirap!
Salt våffla med smör och sirap!

7. Softeis aus Berlin

På Softeis Aus Berlin kan du toppa din mjukglass med i stort sett vad som helst
På Softeis Aus Berlin kan du toppa din mjukglass med i stort sett vad som helst!

Rathausstraße, 10178 Berlin

Annons

Detta kanske inte är någon "hemlighet" då den ligger mitt på centrala Alexanderplatz men jag ville ha glass och glass fick jag! Det svåraste var att välja topping då det fanns otroligt många att välja på – krossade hasselnötter, choklad, marshmallows... Med ett intensivt glassug och beslutsångest fick jag hjärnsläpp och valde karamellströssel. Få saker slår ju riktigt god mjukglass med klassiskt strössel ändå!

Tips! Missa inte att äta en nybakad kringla från valfritt bageri eller gatustånd – de är SÅ goda!

Missa inte att äta en ordentlig kringla när du är i Berlin!
Missa inte att äta en ordentlig kringla när du är i Berlin!

Foto: Nami Kawakita

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons