Annons

Annons

Grönskande hem skapat av stjärnstylistI ett art déco-hus i utkanten av Melbourne 
har designern Lynda Gardener skapat en lägenhet där 
husets glamorösa själ tagits tillvara i moderna, 
ljusa, men inte desto mindre stämningsfyllda rum.


Stylisten och butiksägaren Lynda Gardener är mästare på att skapa miljöer med atmosfär. Efter många års arbete som inredare blandar hon möbler och föremål till en karaktärsfylld och igenkännbar stil, men det är framför allt hennes förmåga att skapa en upplevelse, en varm och inbjudande stämning som känns speciell.

Annons

Text och foto: Lisa Cohen/Living Inside

hemma_hos_Lynda_Gardener_vardagsrum_Foto_Lisa_Cohen
Ett av hennes senaste projekt är en mindre lägenhet i hjärtat av St Kilda, en äldre förort med en lång strand som gränsar till Melbourne. Lägenheten, som ligger nära St Kilda Beach och många trevliga butiker, hyr hon ut till kolleger i branschen, resenärer och turister. Trots att hon inte bor här själv har hon lagt ner mycket kärlek på att hitta de rätta möblerna och föremålen för att skapa en sammanhållen inredning. Lägenheten ligger på översta våningen i ett ovanligt trevåningshus i art déco-stil. Tack vare hög takhöjd och fantastiskt ljusinsläpp ger tvårummaren intryck av att vara mycket större än den egentligen är.

Gilla ELLE Decoration på Facebook

hemma_hos_lynda_gardener_sovrum_Foto_Lisa_Cohen_Foto_Lisa_Cohem
– Art déco-byggnaden är så vacker med stora fönster, det luftiga svängda trapphuset och alla detaljer. Jag blev förälskad direkt, berättar Lynda, som under renoveringsarbetet gav lägenheten en makeover och målade de gamla svarta golvbrädorna, väggar och tak vita.

hemma_hos_lynda_gardener_stilleben_Foto_Lisa_Cohen
Hon tycker att de vackra tidstypiska detaljerna, som fönsterspröjsar, breda lister och geometriskt lagda kakelplattor i kök och badrum, kom fram och fick nytt liv i och med den vita färgen. Ovan den vita basen öste hon sedan på med stora taklampor, konstverk, vintage, udda stolar och en stor soffa med linneklädsel.

hemma_hos_Lynda_Gardener_Foto_Lisa_Cohen
– Jag ville använda mig av mina signaturattribut i inredningen, som till exempel vintage, unika fynd och personliga stilleben, förklarar Lynda, som själv gärna kallar sig samlare vid sidan av stylist, inredare, butiksägare och småskalig hotellvärd, vilket hon numera kan kalla sig i och med att hon hyr ut fyra olika skräddarsydda boenden i delstaten Victoria i södra Australien.

hemma_hos_lynda_gardener_kok_Foto_Lisa_Cohen
Som stark kontrast till det vita har hon låtit den nakna betongen tala genom de patinerade betongväggarna i köket. Kökets råa yta och lägenhetens många kärleksfullt utvalda föremål och möbler i naturmaterial ger inredningen liv, 
liksom alla inslag av frodig grönska: de stora gröna växterna och trädkronorna som syns utanför de stora fönstren.
– Trädgården utanför huset är en fantastisk, luxuös minipark mitt i staden. Kökets två fönster har utsikt över både trädgård och palmer och gör det till ett rum för drömmar.

Se alla bilder och läs allt om inredningen i bildspelet nedan!

5
Visa bildspel

/
...
Visa mer

DELA (54)
PINNA (2)

Annons
Annons

Annons

Laddar