Annons

Annons

Linda Sundblad om formintresset

Under ELLE Interiörs Designpris kommer galagästerna bland annat att få njuta av Linda Sundblads sköna stämma. Vi passade på att ställa några frågor om sångerskans eget inredningsintresse.

Annons

Vi är superglada att en av Sveriges bästa röster ska sjunga på ELLE Interiörs Designpris! Vad kommer gästerna att få höra?
Tack! Jag kommer spela några av mina senaste låtar som är på svenska fast i en mer jazzig touch och så blir det två jazz/soulklassiker men de får bli överraskningar.

Och vad hoppas du själv på av kvällen?
Jag tycker det ska bli riktigt kul att få vara delaktig då det är min debut på just den här galan. Inredningsdesign är ju snäppet vassare än modedesign kan jag tycka. Hemaccessoarer och möbler har ju oftast en längre livslängd än vad ett plagg har och bär på ännu mer historia. Jag känner mig helt enkelt väldigt smickrad över att få sjunga för Sveriges formelit.

Hur ser din relation till inredning och design ut?
Jag är nog lite av en skrothandlare, jag tar det jag kommer över och lägger inte så mycket vikt vid att det ska matcha. Jag fokuserar mer på mys och är väldigt förtjust i djurinspirerad konst och form, inte dött dock. Jag blir också väldigt lugn av alla sorters träslag och fint hantverk som ett bord eller en bänk. Trä är magiskt!

Har du några svenska formfavoriter?
Jag är ju såklart ett stort fan av Rörstrand då jag är uppvuxen i Lidköping där företaget grundades. En rolig anekdot är när jag 14 år gammal fick praoa i porslinsfabriken, medan den fortfarande var aktiv. Så jag satt där med alla damer och fick till och med designa min egna servis på andrahandssorterat porslin. Tallrikar, muggar, skålar och fat täcks med mina tumavtryck, se själva på bilden! Jag har nog blivit förälskad i det jag vuxit upp med och när farmor gick bort i höstas så ärvde jag en hel del Rörstrandsprylar men också två Lars Norman-tavlor som jag är väldigt förtjusta i. Hans konst känns varm och lekfull, det gillar jag. Gillar också Uno Vallman, även det är farmors förtjänst.

DELA (0)
PINNA (0)

Annons
Annons

Annons

Laddar