Annons

Annons

Krönika: Välkommen hem till oss på redaktionen!
1406-ledare

Katarina tänker nytt i sovrummet, Sara fräschar upp badrummet, Sandra uppdaterar barnrummet, Anders organiserar hallen, Anette möblerar vardagsrummet, Karin skapar ny arbetsinspiration i arbetsrummet och jag själv tar hand om köket/matplatsen …

Annons

I vanliga brukar det tillstöta huggsexa om de möbler och/eller inredningsdetaljer som ska vara med på var och ens egen sida i det numera traditionsenliga reportaget, Våra Favoriter, varje år i augustinumret! Det ultimata och helt oomkullrunkeliga argumentet brukar vara: Nä, den är min – den ligger redan inne i layouten. Vilket kan tyckas lite orättvist eftersom det bara är vi som jobbar med tidningens form, Sandra och Anette och jag själv, som rent handgripligt kan lägga in saker i layouten.

Ett annat helt odiskutabelt sakargument lyder: Jag har redan laddat hem en högupplöst bild. Då är det lagt kort som ligger!

För att undvika interna stridigheter om samma soffa gör vi i år Våra Favoriter i var sitt rum.

Både svårare och mer journalistiskt eftersom det nu blir ett Hemma hos ELLE Decoration. Huggsexa igen, trots allt – nu om rummen!

Först på ”rumsbollen” var, inte helt otippat, Anette – Vardagsrummet är mitt! Jag är dessutom i princip redan klar … Vem kan eller vill argumentera mot det?

Nu när jag ser resultatet kan jag bara säga att jag mer än gärna flyttar in i Anettes vardagsrum. Detsamma gäller alla andras rum, och förstås – också mitt eget kök! Jag är inte heller särskilt förvånad eftersom det urval vi gjort utifrån möbelnyheter, inredningsaccessoarer och en och annan klassiker står för den mångfald som är synonym med den tidning vi gör.

Hemma hos ELLE Decoration kommer att dyka upp rum för rum här på hemsidan – Välkommen! Katarinas sovrum hittar du här och Anders hall här!

Att skapa trivsel och hemtrevnad hemma är inte alltid liktydigt med att köpa nya saker utan oftast räcker det med att tänka i nya banor och helt enkelt möblera om!

Vare sig du satsar på förnyelse eller ommöblering hoppas jag att du, i det här numret, hittar den inredningsinspiration som allt till slut handlar om!

Mycket nöje!

I varje nummer väljer chefredaktör Svante ut några av sina designfavoriter – nya som klassiska – just nu!

Minotti-collar-sofa

1. ”Ett rent underverk av lyxig komfort! Nya soffmodulsystemet Collar i design av Rodolfo Dordoni, för Minotti är något att drömma om. Jag provsatt under lanseringen i Milano i våras – känslan kan närmast liknas vid att sätta sig i en Rolls-Royce. Sammetsklädsel är också något jag längtar hett efter! Soffan heter Collar – tänk uppvikt krage – begåvat vill ha nu!”

snygg-medicin-box

2. ”Många med mig minns säkert det klassiska varumärket Hammarplast. Hammarplast finns inte längre – däremot produkterna, som numera heter Orthex och står för snygg, superfunktionell och prisvärd förvaring. Svensktillverkade och stapelbara Smart Store Classic finns i 16 storlekar och har lock med clipslåsning. Boxarna kostar från 60 kr och insatslådor 40 kr. First Aid Box kostar 130 kr. Enkelt, funktionellt och supersnyggt!”

fiskars-knivblock

3. ”849 kr!!! Knivblocket från Fiskars är maximalt prisvärt! Massiv björk (finns även i svartlaserat) med fem knivar som täcker alla behov. Känner extra för att finska Fiskars håller fast vid orange och svart och inte faller för lättköpt dagsländedesign. Vem kan tänka sig en sax från Fiskars som inte är orange?”

DELA (2)
PINNA (0)

Annons
Annons

Annons

Laddar