Annons

Annons

Krönika: Inredningsinspiration – inget annat räknas!
Det första numret med vårt nya namn ELLE Decoration blev en omedelbar succé! Svante reflekterar över orsaken. Mer inspiration hittar du i ELLE Decoration nr 3 som finns i butik nu!

Ledare Svante Oquist ELLE Decoration-1403

Vi har precis fått försäljningssiffrorna på nummer ett av ELLE Decoration, det med Nina Persson på omslaget! Visst, jag hade jag hoppats på en bra siffra – men att den skulle överträffa mina vildaste förhoppningar – det hade jag aldrig vågat tro. Vi sålde 25 procent fler tidningar i butik jämfört med motsvarande nummer förra året! Det är inget annat än WOW!

Annons
Gilla ELLE Decoration på Facebook

Självklart är jag medveten om Nina-effekten – en inrednings-, mode-, musik- och livsstilsikon i en och samma person … hur det nu är möjligt – men ändå!

På mäklarspråk heter det att det finns tre, och bara tre, saker som spelar roll vid en hus- eller lägenhetsförsäljning. Den första är läget, den andra är läget och den tredje förstås – läget!

Det är så enkelt och precis så logiskt som det låter. Allt utom läget går att göra något åt – men läget går inte att flytta. Lägenheten ligger där den ligger och huset står där det står.

På tidningsmakarspråk finns det tre saker som är och ska vara ELLE Decoration! För det första är det inredningsinspiration, för det andra är det inredningsinspiration och för det tredje, ja gissa – inredningsinspiration! Inget annat räknas!

För att fira namnbytet tar vi nu i med extra mycket inredningsinspiration! I ett vanligt nummer har vi 5–6 hemma-hos-jobb – i det här numret bjuder vi på femton (15)!

I reportaget Välkommen hem visar 12 av mina kollegor, alla chefredaktörer för en ELLE Decoration någonstans i världen, upp sitt favoritrum – inredningsinspiration i kubik! Mitt eget vardagsrum är också med. Några kanske också känner igen det från när hela hemmet var med här hos oss, trots det vill jag ändå vara med i det här sammanhanget.

Utöver de 13 chefredaktörernas favoritrum blir det två inredningsinspirerande hem som, av en ren slump, ligger på var sin sida av Öresund. Smyckedesignern Charlotte Lynggaards drömhus, på guldkusten norr om Köpenhamn, och passivhuset, med två terrasser och växthus på taket, i Västra Hamnen i Malmö.

Sammantaget blir de här en halsbrytande ”jorden runt”-resa i inredningsinspiration avverkat på 15 hem!

Mycket nöje!

I varje nummer väljer chefredaktör Svante ut några av sina designfavoriter – nya som klassiska – just nu!

trasmattor-norrgavel

1. Min mamma klippte en gång i tiden trasor av alla avlagda och urvuxna kläder och vävde trasmattor. All heder åt Norrgavel som har tagit upp den gamla hederliga trasmattan – tillverkad av just återvunna kläder. Sympatiskt!

form-us-with-love-mr-perswall-tapet

Mina favoriter, formgivartrion Form Us With Love, bekräftar med det här grafiska mönstret, på en tapet för Mr Perswall, sin storhet som gormgivare. Tre olika intrikata färgkombinationer symboliserar tre klimat: den här gröna, + 17°C, en med röd färgskala, +28°C och en vit, -15°C.

Rosor-inspiration-svante-oquist

3. Christina Högardh-Ihrs och Lars-Åke Gustavssons nya bok Rosen – kärlek, konst, doft och botanik från Norstedts. Titeln säger allt! Hörde av en händelse en affärsidkare jtala om Royal Copenhagens succéservis Flora som ”tantgodis” … Och gärna för mig, som ser mig själv som både ”tantig” och älskare av Flora – särskilt koppen med rosen!

Missa inte Svantes blogg Svantes Värld där du får följa honom både hemma, i trädgården och bakom kulisserna här på ELLE Decoration!

DELA (0)
PINNA (0)

Annons
Annons

Annons

Laddar