Annons

Annons

Krönika: Hur vi än ser på det blir världen mindre
Att efter lite mer än tjugo år byta namn, från ELLE Interiör till ELLE Decoration, är inte gjort utan sorg och vemod. Läs chefredaktör Svante Öquist tanka om namnbytet.

ledare-1401

Att efter lite mer än tjugo år byta namn, från ELLE Interiör till ELLE Decoration, är inte gjort utan sorg och vemod …  Men! Det som helt överskuggar både sorgen och vemodet är den energi och glädje vi känner. Energi, glädje, stolthet och självförtroende! Inte för själva namnbytets skull utan över att jobba med varumärket ELLE. Vi kommer att fortsätta att stå för mångfald, vara orädda, mångkulturella och gränsöverskridande. Något vi gjort i mer än 20 år – nu är vi bara ännu mer taggade!

Annons
Gilla ELLE Decoration på Facebook

Självklart verkar vi i Sverige och gör en svensk tidning för svenskspråkiga läsare men hur vi än ser på det blir världen allt mindre. Något som gör vårt jobb både svårare och roligare eftersom vi här och nu har tillgång till hela världen med allt vad det innebär i form av valmöjligheter. ELLE och nu, i vårt fall, ELLE Decoration – ett internationellt koncept som tolkas lokalt i 25 länder = ren naturkraft! Tänk globalt – lev svenskt!

Vår tidning bygger på en annan naturkraft: Sveriges begåvningsreserv i form av möbel- och produktformgivare, arkitekter, konsthantverkare, fotografer, inredare och stylister – alla i världsklass. Enkelt uttryckt blir det inredningsinspiration i världsklass. Samlat i en tidning som vi, förutom till er, delar med oss av till 24 systrar – mångfald, om något!

Ett färskt exempel är reportaget Gröna vänner av Tina Hellberg och Idha Lindhag, från vårt novembernummer (sidorna 98–105), som kommer att återpubliceras i sin helhet i aprilnumret av ELLE Decoration i Storbritannien. Vi är stolta ambassadörer för svensk inredningsinspiration i 24 andra länder!

Mer mångfald! I det här numret, på sidorna 43–50, presenterar vi årets vinnare av ELLE Decoration Swedish Design Awards 2014 i 14 kategorier. Vinnare som därmed också nomineras till ELLE Deco International Design Awards – den omröstning där alla 25 systertidningar deltar med sina egna nomineringar. De slutliga ”världsmästarna” i design presenteras på ett stort event under möbelmässan Salone del Mobile i Milano i april. Kommer närmast att tänka på Eurovision Song Contest bara med skillnaden att det här är en ”World Design Contest”.

I varje nummer väljer chefredaktör Svante ut några av sina designfavoriter – nya som klassiska – just nu!

Ledare-shopping

”Jonas Bohlins pendel Star kostar 1 925 kr för Örsjö och Andreas Engesviks ljusstake Chunk, i marmor och koppar, lyckas pricka in två trender, 399 kr, Menu.”

Ljusstake-Matti-Klenell-Iittala-Henning-Koppel-klocka-George-Jensen

”Matti Klenells stepelbara glas Lempi är redan klassiker och jag älskar dem! Precis lika mycket jag om ljusstakarna Nappula med samma formspråk, 449 och 399 kr, Iittala. Henning Koppels klassiska klocka finns nu i koppar, diameter 10 cm, 1 250 kr, Georg Jensen.”

Ledare-Carina-Seth-Andersson

”Multibegåvade Carina Seth Andersson ritade Bowl, en genial konstruktion i rostfritt stål med dubbla väggar, redan 1998. Salladsskålarna har aldrig känts mer tidenliga än nu – precis som det ska vara med en riktig klassiker. Diameter 34 cm och 10 hög eller 26 cm i diameter och 14 cm hög, 3 000 kr/st, Iittala.”

Missa inte Svantes blogg Svantes Värld där du får följa honom både hemma, i trädgården och bakom kulisserna här på ELLE Decoration!

DELA (2)
PINNA (0)

Annons
Annons

Annons

Laddar