Annons

Annons

14 kreativa förvaringstips – rum för rum


14 kreativa förvaringstips – rum för rum

Bra förvaring hemma är A och O. Vi har samlat tips och idéer på hur du kan maximera förvaringen i alla rum!


Varje rum behöver bra förvaring. Här kommer 14 tips på hur du kan förvara smartare i hallen, köket, badrummet, sovrummet och arbetsrummet!

Läs också: Så förvarar du smartare – de 6 bästa tipsen

Hallen

2_hall_Boheme artist16103_900

Foto: Ikea från boken Hitta del 1

Annons
900_Ikea Family_Urban chic couple12766

Foto: Ikea från boken Hitta del 1

1. Låt dina skor synas!
Har du många skor och inte vet var du ska förvara dem? Varför inte låta dem bli en prydnad och fylla upp en hel vägg. En skohylla fungerar utmärkt som rumsavdelare och det blir enklare att hitta dina favoritskor. Skolådor med fönster är praktiska eftersom det är lätt att de vad som finns i dem. Så låt skorna bli en del av din inredning!

Köket

vedum_kok_gra

Foto: Vedum

Gilla ELLE Decoration på Facebook

2. Visa upp dina köksprylar!
Att hänga upp sina köksprylar på väggen ger en bra överblick. Använd en stång, ett galler eller en verktygstavla – leta i bygghandeln. Kombinera krokar och snygga upphängningsidéer och få till ditt personliga kök. Vedums kök Alice har den där ljusa varmgrå färgen som gör att man vill stanna i köket hela dagen.

kok_forvaring

Foto: Ikea från boken Hitta del 2

3. Gör det lätt att hitta!
Placera torrvarorna i glasburkar. Det blir lätt att se vad som finns hemma och fint att titta på. Med ett diskställ i skåpet kan du gömma undan disken du inte vill se.

kok_compact_living_hth

Foto: HTH

4. För det lilla köket!
En smart lösning för det lilla köket är att möblera med hopfällbara möbler. Titta bara på det smarta bordet som hopfällt mot väggen döljer hyllorna med glas och porslin.

Läs också: 12 snygga inredningsidéer för små kök

Badrummet

900_5_badrum_Vedum_Free615Compact_vit_f

Foto: Vedum

5. Smarta insatser!
Svämmar dina badrumslådor också över av tops, bomullstussar och smink? Med smarta insatser i lådorna är det lättare att hålla ordning.

badrum_forvaring_hyllor

Foto: Ulf Huett ur boken Förvara smart av Paulina Draganja/Förvaringsdrottningen

6. Burkar och lådor gör det lätt att hitta!
Ett smart tips är att förvara familjens olika prylar i burkar och lådor. Att märka dem med användarens namn gör det även lättare att hitta!

7. Återvinn vintageväskor!
Förvaring och dekoration i ett: Piffa till badrummet med en vintageväska inredd som ett skåp. Den är fin att ha öppen och ger en riktigt 20-tals känsla. Gör dina favoritsmycken och parfymer till en installation.

8. Skapa egna hyllsystem!
Använd lådor som hyllor och förvara papper och handdukar i istället för de vanliga hyllsystemen. Det ger en lantlig känsla och får badrummet att bli mer hemtrevligt. Varför inte ställa dit en stege eller pall i samma lantliga stil för att komplettera?

Läs också: 5 inspirerande tips för smart och snygg förvaring

Sovrummet

garderob_forvaring_elfa

Foto: Elfa

9. Skapa din egen garderob!
Har du hittat den perfekta ytan i sovrummet för förvaring? Varför inte bygga en egen garderob där du kan bestämma själv hur du vill ha det. Blanda hyllor och hängare och utnyttja höjden. Detta smarta hyllsystem kommer från Elfa.

garderob_forvaringsdrottningen

Foto: Ulf Huett ur boken Förvara smart av Paulina Draganja/Förvaringsdrottningen

10. Gör det lätt att hitta!
Att märka upp garderoben gör livet enklare. Sätt små lappar med figurer och du vet precis var du ska lägga alla plagg. Funkar lika bra i barnrummet som i ditt eget sovrum.

forvaringsdrottningen_smycken_pa_galge

Foto: Ulf Huett ur boken Förvara smart av Paulina Draganja/Förvaringsdrottningen

11. Dekorera väggen med smycken!
Vet du inte var du ska förvara dina smycken? Gör om en galge och piffa den med örhängen. Fäst små krokar i galgen och du har en helt ny och smart förvaring. Dessutom slipper du allt trassel med smycken i en låda.

Läs också: Så får du bukt med din överfulla garderob

Arbetsrummet

12. Använd outnyttjad yta!
Optimera din förvaring genom att använda utrymmet under trappan. Platsen fungerar perfekt som både bokhylla och annan förvaring. Få bort det du inte vill ha framme och dekorera efter tycke och smak. Ställ böckerna i färgordning och varva med lådor och annan dekoration.

bolia_strap_900

Foto: Bolia

13. Två i ett!
Förvara smart med en vägghängd sekretär. Blir både bokhylla och skrivbord.

14. Skapa en kreativ plats!
Att utnyttja väggar och hyllor ger mer utrymme på skrivbordet och ökar kreativiteten. Limma fast burkar under hyllorna och använd stänger och krokar till sytråd och tejp. Häng upp verktygen och pennförvaringen för att få bort det från skrivbordet. Använd burkar och lådor och märk upp dem med vad de innehåller. Gör det enkelt att hitta det du söker och du vet var allt har sin plats.

DELA (0)
PINNA (24)

Annons
Annons

Annons

Laddar