Annons

Annons

Konstnärsparets hus är ett konstverk i sig
Konstnärsparet Ekaterina och Maurizio lämnade Roms innerstad för landsbygden. Där fann de lugn och stillhet och kombinerar nu familjeliv och arbete.

Annons

Av Francesca Davoli
Foto Fabrizio Cicconi/Living Inside 

konstnarligtandrum_vardagsrum_foto_Fabrizio_Cicconi_Living_Inside

Maurizio Fioravanti och Ekaterina Panikanova delar den stora ateljén. Konstverket av boksidor heter News of Archive Status och är av Ekaterina.

Gilla ELLE Decoration på Facebook

Alessandro Federici skapade medvetet öppna och luftiga rum där det naturliga ljuset förändras timme efter timme – likt ett konstverk i sig. Huset är inrett med enkla, naturliga material, gråa toner och synliga balkar. Den enkla arkitekturen är helt anpassad efter konstnärsparets behov för att både inredning och skapandet ständigt ska kunna förändras.

konstnarligtandrum_kok_foto_Fabrizio_Cicconi_Living_Inside

Köket har ett raffinerat ljusinsläpp över hela arbetsbänken. Bordet och stolarna är formgivna av arkitekten Alessandro Federici.

I köket finns det plats för stora sällskap runt middagsbordet som står framför Ekaterinas eleganta konstverk, en målning på uppslagna böcker. Här möts parets olika bakgrunder och tillsammans skapar de nya traditioner: Ekaterina är född och uppväxt i Ryssland och Maurizio i Italien. I matlagningen möts ryska och italienska traditioner och kombinationen har lett till en mängd nya recept.
I kontrast till den enkla arkitekturen och den sparsmakade inredningen är husägarna passionerade samlare och Ekaterina förklarar att de under sina resor gärna besöker antikmarknader i jakt på saker som förmedlar en historia från platserna de besöker.

konstnarligtandrum_matplats_foto_Frabrizio_Cicconi_Living_inside

På väggen i köket hänger Ekaterinas verk Errata Corrige. De gamla vågarna är fynd från marknaden Porta Portese i Rom. Keramik från Gabbiano Studio Pottery.

 konstnarligtandrum_vardagsrum_foto_Fabrizio_ Cicconi_Living_Inside  

Maurizio Fioravanti har själv designat bokhyllan. Han har gjort de små skulpturerna och Ekaterina ”bokmålningen” på väggen. Fåtöljen är täckt med textilier från Society. Screentryckt kudde av Ekaterina Panikanova.

Det nya livet på landet har skapat möjligheter för den nybildade konstnärsfamiljen som Roms innerstad inte kunde erbjuda. Huset mitt i olivlunden ger dem en närhet till naturen och en lugnare rytm, som har varit viktig för de nyblivna föräldrarna. Här har de lyckats skapa ett liv som kombinerar verkstad, galleri, bostad och familjeliv.

konstnarligtandrum_vardagsrum2_foto_Fabrizio_Cicconi_Living_Inside 

Underredet till soffbordet beställdes hos en smed efter ritningar av arkitekten Alessandro Federici. Sofforna är täckta med textilier från Society. Ekaterina har själv gjort trycken på kuddarna.

 

 

 

 

 

 

 

Du kanske också gillar:

DELA (40)
PINNA (0)

Annons
Annons

Annons

Laddar