Annons

Annons

Kolla in Isabelle McAllisters nya superkök!
ELLE Decorations bloggare och renoveringsspecialist Isabelle McAllister visar stolt upp sitt sprillans nya och färgglada kök fullproppat med feel good-vibbar och härlig energi!

Här bjuder Isabelle in till en guidad tur i det nya köket samt listar köpställen och andra tips och trix!

Annons

O8B1207

kitchen_mcallister1

1. Färg i fokus! 

Jag valde ju ett Puustelli Miinus kök eftersom jag gillar det ekologiska tänket! Just de här borstade luckorna kommer i egentligen i svart och grått men jag ville ha mer färg. Så de har grundmålats i en en retroblå NCS S4020-B, jag måste måla dem en gång till och då tror jag faktiskt att jag ska måla dem lite mer gröna för att göra köket lite mjukare. Nu blev det ganska hårt med den svarta Granit-diskbänken och handtagen. Men köket funkar väldigt fint i hörnet där vi placerade det. Som sagt inte helt lätt i öppen planlösning och många sneda tak. Fläkten kommer från AirForce som Puustelli säljer.

Gilla ELLE Decoration på Facebook

mcallister_kitchen5

2. Fondväggar i pastell! 

Kollar man noga så ser ni att det är två färger på väggen bakom köket. Den rosa som är fondväggen i hela rummet sen har jag också målat runt kaklet med en lätt grön/grå. Den blev för kal att dra i hela köket och den rosa blev för glassig. Nu känner jag på båda kulörerna ett tag. Den rosa heter puderrosa från Beckers. och den gröna är
Bordet är mitt gamla skrivbord. Eller mitt skrivbord som just nu är stand in för matbord tills vi hittar ett som passar.

mcallister_fridge2

3. Plåtskåp och Materialval! 

Från början hade jag tänkt mig ett mer hopplockat kök på något sätt med blandade öppna hyllor och stängda men vi hade inte riktigt ytan. Jag gillar ju också när saker är praktiskt och välfungerande som det nu blev med ett ”rikitgt” kök. Och eftersom vi inte fick plats med överskåp så är det på något sätt viktigt att maximera de lådorna vi har. För att bryta de raka linjerna så ville jag också egentligen få in en typ rund retro smeg-aktig kyl. Men tyvärr så sväljer de ju typ hälften så mycket grejer som en vanlig kyl så nu blev det en stor Siemens kyl och sen en frys i närmsta bänksskåpet. Men för att ändå bryta av lite så klädde jag kylskåpsluckan med en rostig plåt som jag hittade på landet.

mcallister_hooks

4. Viktiga detaljer! 

Sidorna är målade i samma grå/svarta som den öppna spisen nämligen Orkan från Beckers. Trollsländorna köpte jag i en liten butik på skånegatan och skärbrädan är från Granit.

mcallister_kitchen_garbage

5. Smart förvaring! 

Det är ju smart att ha sopstationen högt upp. Då kan man skräpa ner och bara dra ner det direkt i lådan!

mcallister_kitchen2

6. Borstade luckor! 

Här ser man de borstade luckorna bättre. OCh de smidda handtagen som kommer från Leva Husfabrik.

mcallister_kitchen3

7. Materialval och småfix! 

Kaklet kommer från Marrakesh Design. och som sagt skivan i Granit påminner om min gamla som var av betong men den här är lättare att sköta om. Den blir inte lika fläckig.

mcallister_tapwell

8. Personlig touch! 

Jag jobbar väldigt ofta med grejer  som jag kärar ner mig i vilket ibland innebär att allt inte passar så bra ihop eller rättare sagt är svårare att matcha. För jag gillar alla möjliga saker. Tycker det är spännande med brokighet. Den här kranen har jag varit kär i länge. Den kommer från Tapwell och heter Evo Grottesco. Det finns flera kranar som är balla men många har tex två vred. Det är jag helt enkelt för lat för…

mcallister_vitrin_large

9. Duka fram finporslinet! 

Jag gillar vitrinskåpet i hörnet väldigt mycket. Det är ju ett gäng överskåp från Puustelli miinus som vi satte ihop till ett stort skåp. Jag valde att ha frostat glas i nederkant så att vi ändå kan gömma vissa saker som inte är lika snygga att titta på.

mcallister_vitrin2

10. Mässingdetaljer och loppisfynd! 

Mässingsknopparna köpte jag på Byggfabriken. Porslinet och grejerna är i stort sett bara loppisfynd. Eller grejer jag köpt på olika resor. Plus bodega-glas från Granit.

För mer insirerande renoveringstips och trix och daglig inredningsinspiration, kolla in i Isabelle McAllisters härliga blogg! 

 

DELA (112)
PINNA (0)

Annons
Annons

Annons

Laddar