Annons

Annons

Kolla in Ikeas nya limiterade kollektionIkea fortsätter att skämma bort oss med nya kollektioner och i höst släpps Sällskap – som bara går att köpa under sex veckor.


Nyligen offentliggjorde Ikea sina samarbeten med både Hay och Tom Dixon och de kommande kollektionerna är redan vida omtalade, trots att det dröjer ända till 2017 och 2018 innan de når butikerna.

Annons

Men det händer mycket spännande hos möbeljätten innan dess och i oktober släpper Ikea kollektionen Sällskap, som bland annat kommer bestå av gedigna bänkar, matbord, stolar, pallar och skåp. Som ett komplement till de robusta matsalsmöblerna utgör även mönstrade kökstextiler och fint porslin en stor del av Sällskap.

Gilla ELLE Decoration på Facebook

Läs också: Se bilderna från Ikeas samarbete med Hay – inklusive den omdesignade ikea-kassen!

01. ikea-sallskap-kok

Designteamet består av Hanna Dalrot, Maria Vinka, Mikael Warnhammar och Stina Lanneskog. De har främst hämtat inspiration från konst och hantverk från 1800- och 1900-talets Sverige och 1800-talsdesignern Karin Bergöö Larsson ska ha varit en stor inspiration för teamet.

– Det intressanta är att vi har gjort en traditionell kollektion på ett modernt sätt, säger Mette Nissen, kreativ ledare för kollektionen.

När det kommer till de mönster som kännetecknar Sällskap har designern Maria Vinka handmålat för att få till en lättsam känsla som både är informell och funktionell.

03. ikea-sallskap-kok

Klara färger, pudlar, pelargoner och stänkmönster går som en röd tråd genom kollektionen, som kommer lanseras i oktober 2016. Men det gäller att passa på – Sällskap kommer nämligen bara att finnas ute till försäljning under sex veckor.

Här är några favoriter ur kollektionen. 

1. Lekfulla mönster och pigga färger genomsyrar textilerna.

02. ikea-sallskap-kok

2. Vi gissar att de här mattsvarta ljusstakarna kommer bli en favorit i många hem. 

ikea-sallskap-ljus

3. Köksbänken gör en efterlängtad comeback. 

ikea-sallskap-bank

4. Pelargoner och stänkmönster är en flirt med svunna tider och svenska trender från både 1800-tal och nutid. 

ikea-sallskap

5. Den gedigna stolen finns i flera fina utföranden. 

ikea-sallskap-stol

6. Även om en stor del av kollektionen går i grönt finns det även diskretare varianter att välja mellan. 

ikea-sallskap-kok

7. På utsidan ser det här stabila skåpet med spegeldörrar ut som en enfärgad möbel, men inuti finns ett av kollektionens starkaste kännetecken; det gröna stänkmönstret. 

05. ikea-sallskap-kok

Foto: Ikea

 

DELA (60)
PINNA (0)

Annons
Annons

Annons

Laddar