Annons

Annons

Danskt drömhem stylat av Pella HedebyI en lägenhet med en magnifik utsikt över hela Stockholm 
har Pella Hedeby inrett en verklig drömlägenhet.


Mittemot Centralen i Stockholm ligger en 
byggnad som på många sätt förändrat stadens 
skyline. Continental är både ett hotell och ett bostadshus och från de översta våningarna ser man 
hela Stockholm breda ut sig.

Annons

Styling: Pella Hedeby
Foto: Ragmar Ómarsson

Bekväm matplats med bord och stolar från Erik Jørgensen. Keramiken Ombria kommer från Kähler, bestick från Kay Bojesen och bordslinne från Georg Jensen Damask. I bakgrunden skymtar 
den skulpturala spiraltrappan som leder upp till takterrassen.

Den här lägenheten på sextonde våningen har fast inredning av arkitekten Andreas Martin-Löf och en egen takterrass som man når från en spiraltrappa i en vinterträdgård. Pella 
Hedeby, inredningsstylist och bloggare på elledecoration.se, har inrett lägenheten med utgångspunkt i modernt storstadsliv och med i första hand danska möbelklassiker.

Gilla ELLE Decoration på Facebook

Vardagsrum med soffan Delphi och soffborden EJ 66 i svart granit 
från Erik Jørgensen. Golvlampa AJ från Louis Poulsen. Förvaring från Montana. 
Keramik ur serien Ombria från Kähler, hög vas och tavla, privat, samt 
gjutjärnsskål från Dusty Deco. Doftljus i burk, Mad et Len från Perspective Studio. Stickade kuddar och pläd från Georg Jensen Damask. Vintage kelimmatta och fårfäll.

– Min vision var att förstärka bostadens behagliga atmosfär med en skön hemkänsla. Jag ville att varje rum skulle kännas inbjudande och avslappnat, säger Pella Hedeby.

Avskalat och stillsamt i sovrummet. Fotokonst Ballerina av Max Modén. Sänglinne och stickade plädar från Georg Jensen Damask. Lampor från Louis Poulsen och sängbord från Montana.

För att uppnå ett genuint uttryck är materialkänslan A och O, menar Pella, som har valt läder, sten och trä som kommer att få en vacker patina med tiden och kombinerat med lager på lager av textilier i linne och ull för en varm och ombonad atmosfär.

Ännu en klassiker
från Erik Jørgensen, fåtöljen Corona av Poul Volther,
framför det magnifika kyrktornet på Klara kyrka utanför sovrumsfönstret.
– Mitt favoritrum är det avskalade och stillsamma sovrummet med Klara kyrktorn som magnifikt blickfång utanför fönstret. Om jag själv bodde i denna drömlägenhet skulle jag fylla vinterträdgården med doftande kryddväxter och olivträd och njuta av min gröna oas året om.

Här kan du se alla mingelbilder och en film från eventet vi hade i den fantastiska lägenheten!

Se alla bilder och läs allt om inredningen i bildspelet nedan! Och missa inte Pellas inspirerande blogg STILInspiration!

9
Visa bildspel

/
...
Visa mer

Du kanske också gillar:

DELA (0)
PINNA (0)

Annons
Annons

Annons

Laddar