Annons

Annons

Karins sommarfavoriter

I sommar vill jag vara nära vattnet – på ön i Stockholms skärgård och i Venedig”

Venedig är en stad jag ofta återkommer till, och i sommar reser vi dit igen för att besöka konstbiennalen och njuta av att vara i världens mest fantastiska stad. Många reser bara till Venedig över dagen och då är det lätt att förskräckas av mängden turister på stråket mellan San Marco och Rialtobron. Men även om man har kort om tid så är det lätt att komma bort från den värsta hetsen: vik av från huvudstråket och tillåt dig att ”gå vilse” över en eller ett par små broar så hittar du säkert en lugn liten bar där de serverar vinet från fat och ett glas kostar en euro eller två.

Annons

Tre Venedigfavoriter:
La Biennale di Venezia I år är det dags för den 54:e Venedigbiennalen, ett slags gigantiskt världsmästerskap i konst med utställningar i hela staden som pågår 4 juni till 27 november. www.labiennale.org
Trattoria da Fiore En äktvenetiansk familjerestaurang med traditionella rätter och trångt mellan borden. San Marco 3461, Calle delle Botteghe, www.dafiore.it
Murano Har du mer än en dag på dig i Venedig så passa på att ta en båt ut till Murano, atollen som är känd för sina glasbruk med Venini i spetsen. Gå gärna in i kyrkan Basilica di Santa Maria e Donato och beundra den vackra mosaikmadonnan – enklare än den storslagna mosaiken i San Marco, men minst lika vacker. Foto: Vito Arcomano/Fototeca enit

I Venedig dricker man vitt vin riktigt kallt och i små glas. Gå in på en bar och beställ ”un ombra” (en skugga) så vet de precis vad du vill ha. Det är svårt att hitta riktigt så små vinglas här, men vitvinsglaset Farmhouse Touch från Villeroy & Boch har den rätta rustika känslan, ca 89 kr.

Stämningsförstöraren nummer ett på sommaren är alltför närgångna getingar. Den här getingfällan lockar dem bort från min egen mat, ca 149 kr, Sagaform.

Förra årets mängder av snö blev dödsstöten för vårt lilla växthus på landet och nu längtar vi efter att odla igen. Ny för i år är den lilla odlings-bänken, 80×58,5×23 cm, ca 499 kr, från Hasselfors Garden.

Jag älskar att gå, och i sommar går promenaderna ofta från Waxholmsbåtens brygga på Ljusterö upp till vår lilla stuga på berget. Campers nya Senda Smart är lika bekväma som snygga och passar lika bra på landet som i gränderna i Venedig. Ca 1 300 kr.

Perfekt framför brasan när kvällarna är svala eller ute på altanen när solen värmer. Matti Klenells fåtölj Spectra är helt enkelt den perfekta sommarstugemöbeln. Ca 24 375 kr, Källemo.

Av Karin Ohlsson-Leijon

DELA (0)
PINNA (0)

Annons
Annons

Annons

Laddar