Annons

Annons

Just nu: Hem & Villa-mässan
I dag gick startskottet för Hem & Villa-mässan i Stockholm, i år kombinerad med Chokladfestivalen. Det här är mässan för dig som ska bygga om köket, letar efter en ny bubbelpool till trädgården eller vill kakla om badrummet – men vi hittade även en del inredningsinspiration.

Annons

Andreas-Frienholt  Bland årets Designtalent, tio avgångselever från landets designskolor utvalda av trendspanaren Stefan Nilsson, utforskas  historiens vingslag – avtryck, identitet och tradition. Andreas Frienholt (Beckmans) undersöker ett materials autenticitet – kan ett fejkmaterial bli autentiskt? Vid första ögonkastet ser hans bänk ut att vara gjord i massivt trä, men är egentligen tillverkad i plast. Se hur ”plastträdet” skapats här!

Gilla ELLE Decoration på Facebook

Martin-Eckerback-och-Frida-Erson

En tobakslåda, en plånbok, en termos och ett litet hålslag… Martin Eckerback och Frida Ersons (Carl Malmsten Furniture Studies) bord i trä och läder vittnar om vanans makt och mänskliga avtryck. På sikt vill de kunna tillverka specialbeställda möbler, som speglar den specifika beställarens vanor.

Ikea-Metod-Kok

Ikea är på plats med köket Metod – moduler med byggklosstänk. Vi har tidigare skrivit om det här.

Leila-LindholmGallery-Pascale

Leila Lindholm, aktuell med boken Welcome Home, är på plats med sin General Store och kommer även att stå på scen. Gallery Pascale visar bland annat ljuslyktan Coquelicot/Vallmo av Matti Klenell och ljusstaken Lumière av Fredrik Mattson och Nordic Design Collective representerar framför allt de senaste årens stora affischboom.

Tobago-Estate-ChocolatDuane Dove har en egen kakaoplantage på Trinidad och Tobago och gör choklad utöver det vanliga. Mässan pågar till och med söndag och är öppen 10–18 alla dagar utom söndag då den stänger 17.

DELA (0)
PINNA (0)

Annons
Annons

Annons

Laddar