Annons

Annons

Jon: ”Jag vill se mer mod 2011”

Formgivaren Jon Eliason tog en mikropaus från sina designuppdrag på Note Designstudio för att svara på våra frågor om det nya året.

Vad hoppas du på av designåret 2011?
”Mera mod, större bredd, större nyfikenhet i kombination med kompetens och kunskap. Fler nya namn på både designers, producenter och återförsäljare. Tydligare och mer differentierade personliga uttryck i både varumärken och design. Fler svenska designers och produkter på världsmarknaden.”

Annons
Gilla ELLE Decoration på Facebook

Hur blir årets form?
”Jag tror vi kommer att fortsätta blanda olika stilar, exklusiva och billiga material, produkter och uttryck. Ordnat sönderfall och accidental design som tema på både form och inredningsuttryck kommer att vara extra tydligt, men i en kombination med en längtan efter det kända i form av moderna nationella uttryck i materialval och mönster.”

Vad har du själv på gång?
”Produkter för Falu Rödfärg, nya blandare för Gustavsberg, glasserie för Sea, produkter för Ikea Family, bestickserie för Ikea, matta i egen produktion, keramik i egen produktion. Har precis fått en agent i USA som jag hoppas ska generera nya möjligheter och det första uppdraget är en möbelserie för OSK.”

Jon skriver om design och sitt arbete som formgivare på bloggen Människan och formen.

DELA (0)
PINNA (0)

Annons
Annons

Annons

Laddar