Annons

Annons

”Jag hade ingen chefredaktör som kunde stoppa mig…”Det är inte bara nyårsafton i dag, utan även torsdag. Här bjuder vår chefredaktör Svante Öquist på årets sista Throwback Thursday!


introbild

Nytt år i morgon! Tänker osökt på årgångsviner med egenskapen av att bara bli bättre och bättre och drar självklart en parallell till vår egen verksamhet med begåvade medarbetare som inte blir mindre begåvade bara för att de blir äldre – tvärtom!

Annons

Stylisten, inredaren och scenografen Tina Hellberg har jobbat med oss i snart 20 år! Det inser jag nu när jag har jullov och sitter och bläddrar i de nummer som kom till när jag som nybliven chefredaktör äntligen fick bestämma …

Som här – sommarnumret från 1997!

Jag kommer aldrig någonsin att glömma kommentarerna från Tina och fotografen, Stellan Herner, när de fick se vad jag gjort av ”Elementärt” – deras hjärteprojekt! Utlägget/uppdraget var att skildra de fyra elementen – eld, jord, luft, vatten, i bild. Jag tror inte att någon av oss räknat med mer än en sida/element. Nåväl, eftersom jag fortfarande inte hunnit anställa min efterträdare som art director ”fuskade” jag, om än nybliven chefredaktör, fortfarande själv i yrket.

När jag fick bildmaterialet i mina händer, på den tiden diabilder, fanns det inget som kunde hålla mig tillbaka – jag tog ut svängarna … Dessutom hade jag ingen chefredaktör som kunde stoppa mig … Det blev inte fyra sidor utan fyra uppslag – ett för varje element! Kommentaren från Tina och Stellan: Wow!!! Oj – vad har du gjort …!!! Wow!!!

Idag – efter nästan 20 år – tycker jag att det är ett reportage som fortfarande håller måttet – såväl innehållsmässigt som layoutmässigt! Ställt bortom allt tvivel är dock att vi inte kommer att jobba ihop i ytterligare 20 år … Eller … Vem vet?

Gott Nytt År!

Av Svante Öquist

luft

Bilder från sommaren 1997 – kunde lika gärna varit fotograferade sommaren 2015

vatten

Samma här – tidsenligt efter näsan 20 år

eld

Indiankrasse, rosenskära/Cosmos, ringblommor, värmeljus i glasburk … Tina hade fingret i luften 1997

jord

Jord – det här elementet känns mer 2015 än 1997 …

Du kanske också gillar:

DELA (5)
PINNA (0)

Annons
Annons

Annons

Laddar