Annons

Annons

Isabelle McAllister vill lyfta kvinnliga hantverkare
Isabelle_Mcallister_HRES_fotograf_martin_stenmark

Känner du en kvinnlig hantverkare? I så fall är det dags att nominera henne till Isabellestipendiet! För tredje året i rad kommer inredaren och programledaren Isabelle McAllister i samarbete med Rättviseförmedlingen att dela ut Sveriges första hantverkarstipendie för kvinnor. Enligt den ideella föreningen är hela 99 procent av hantverkarna i Sverige män.

Annons

– För mig handlar stipendiet om att ändra attityden inom byggsektorn som kan vara ganska förlegad. Att på det här sättet hylla de kvinnor som finns i branschen kan förhoppningsvis sporra fler kvinnor att utbilda sig till hantverkare. Jag tror att det är viktigt att att prata om hur situationen ser ut idag, på så sätt uppnår vi förändring, säger Isabelle McAllister i ett pressmeddelande.

Nomineringsprocessen börjar i dag och sker på Rättviseförmedlingens Facebook-sida, där du kan nominera både dig själv eller någon du känner. Förutom ära och berömmelse får vinnaren 20 000 kronor.

Vinnaren presenteras på Hem & Villa-mässan den 3 oktober och väljs av en jury bestående av Isabelle McAllister, Roomservices Johnnie Krigström, Rättviseförmedlingens grundare Lina Thomsgård, Svenska Byggnadsarbetarförbundets Christer Carlsson, fjolårets stipendiat Emelie Lindeberg som driver byggföretaget Snikk och Arga snickaren Anders Öfvergård.

FOTO Martin Stenmark

DELA (0)
PINNA (0)

Annons
Annons

Annons

Laddar