Annons

Annons

Instagram lanserar Stories – som är näst intill identisk med en viss annan fotoappI tisdags lanserade Instagram sin nya funktionen Stories – och kritiken lät inte vänta på sig. Instagrams Stories är nämligen en nästan exakt kopia av Snapchat Stories.


När Snapchat började med funktionen Memories, där användaren kan lägga upp gamla bilder, var det många som reagerade på att det påminde en del om Instagram. Men nu har Instagram gått steget längre. I tisdags lanserade den Facebook-ägda bildappen något de kallar Stories – vars likheter med Snapchat My Story är väl tydliga.

Annons

insta-stories

Med Instagram Stories kan du lägga upp bilder som visas i ett bildspel och sedan försvinner efter 24 timmar. Precis som Snapchats tjänst med andra ord.

Gilla ELLE Decoration på Facebook

För att göra likheterna ännu mer slående kan du dessutom använda filter, effekter, text och rita direkt på bilden.

insta-stories2

I USA har Instagram fått mycket kritik för att ha kopierat Snapchat rakt av och inte ens Instagrams vd Kevin Systrom sticker under stol med att de låtit sig ”inspireras” av Snap.

– Absolut, de förtjänar all heder, säger han i en intervju med Techcrunch.

Jack Brody, en produktdesigner på Snapchat, har bland annat jämfört Instagram med Melania Trumps plagiat av Michelle Obamas tal på Twitter.

jack-twitter3

jack-twitter

Inom de närmsta veckorna kommer Instagram Stories att börja rulla ut på marknaden, vissa har dock redan fått uppdateringen.

Du kanske också gillar:

DELA (5)
PINNA (0)

Annons
Annons

Annons

Laddar