Annons

Annons

Inspireras på Nordiska Trädgårdar
Tradgardsmassa Nordiska Tradgardar Lina Ekstrand

I helgen är det dags för trädgårdsmässan Nordiska Trädgårdar 2014 på Stockholmsmässan i Älvsjö och temat för i år är Urban fägring. Ett passande tema då det år efter år talas om att trädgård och odling aldrig varit trendigare än nu, vilket stämmer väldigt bra. Trädgårds- och odlingsintresse – som från att förr varit något som man ”växte in i” – kryper nu allt längre ner i åldrarna. Inte minst för att det inte längre enbart är förknippat med ”landet” eller att äga en trädgård. Den allt starkare hipsterkulturen är också ett starkt lokomotiv för urban odling.

Annons

Nordiska Trädgårdar pågår 20–23 mars och så här beskriver arrangörerna själva årets tema: ”Ord som Stadsbonde och Compact Gardening skvallrar om att odlandet växt och blivit en hobby även för dem som saknar trädgård. I små krukor, på fasader och på övergivna bangårdar odlar vi både ätbart, gräsgrönt och färgsprakande blommigt. Men vi ser även det omvända. Det urbana flyttar in i våra trädgårdar i form av modern arkitektur, betong och gråskalor.  Och kanske är det kontrasten vi gillar. När stad och byggnader möter liv och grönska. Urban fägring helt enkelt.” 

Nordiska Trädgårdar, Stockholmsmässan i Älvsjö
Öppettider: 9-18, torsdag-söndag.
Här kan du se  programmet!

Bakom den fina illustrationen till årets Trädgårdsmässa hittas Lina Ekstrandhär kan du läsa en liten intervju med henne!

DELA (0)
PINNA (0)

Annons
Annons

Annons

Laddar