Annons

Annons

Inspireras av Anna Malmbergs bohemiska originalkök
 

originalkök 60-tal inspiration foto Anna Malmberg

Vår bloggare Anna Malmberg/Northern Delight bor i ett rivningskontrakt på Södermalm i Stockholm. Att det är ett tillfälligt boende har inte hindrat henne från att sätta sin egen prägel på hemmet. Det gäller inte minst det lilla originalköket från 60-talet.

– Vårt kök är orginal från 60-talet och i stort sett så har ingenting rörts sedan dess. Det enda vi själva har gjort är att fräscha till väggfärgen. Tanken var också att måla skåpluckorna men när veckorna bara gick, efter att vi flyttat in i mars och vi aldrig tog oss tiden, så började vi vänja oss vid den ljusblå färgen, skriver Anna på sin blogg.

Annons
inred med växter i köket foto Anna Malmberg

Överallt finns gröna inslag i form av kryddor och större växter, men även små skott som ovan. Att ta sticklingar och plantera i små krukor, koppar eller burkar är ett både vackert och billigt sätt att tillföra växtlighet i hemmet. Sticklingar är också en perfekt gå bort-present – eller varför inte starta en stickling-bytar-klubb i bekantskapskretsen?

skolplanscher kök loppisfynd foto Anna Malmberg

Två stora, loppisfyndade skolplanscher pryder väggen och går ton i ton med samlingen skärbrädor i trä.

köksbord matplats litet kök inspirationfoto Anna Malmberg

Inred med textilier. En plastmatta på golvet är enkel att rengöra. Även en liten matplats kan må bra av en duk – på ett litet bord fungerar en sjal lika bra. Ett stort konstverk av Anna själv intar hedersplatsen. Komplettera allmänljuset (framför allt om det är hårda lysrör) med flera mindre lampor för en behaglig stämning.

Se fler bilder från köket och inspireras av Anna Malmbergs härliga fotografier på hennes blogg!

DELA (36)
PINNA (0)

Annons
Annons

Annons

Laddar